Jump to content
  • 0

Pomoc w zmianie tlumaczenia

krawcu86

Question

Witam zwracam się z prośbą o pomoc i wskazówki w sprawie zmiany tłumaczenia "tax incl." przy opcjii zapakuj na prezent korzystam z zakupionego szablonu nie domyślnego. I nie potrafię tego zlokalizować. Będe wdzięczny za wszysykie wskazówki i pomoc.

Edited by krawcu86 (see edit history)

7 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Hej,

jeśli nie mas tego w menu tłumaczeń w BO to możesz sprawdzić po stronie serwera w plikach szablonu. najpewniej będzie to zakodowane na sztywno w jakimś pliku o rozszerzeniu TPL w Twoim szablonie.

Pliki szablonu w PrestaShop 1.7 możesz znaleźć w katalogu:  .../themes/nazwa_szablonu/templates/    u Ciebie pewnie będzie podkatalog checkout.

Powodzenia

T.

Ps. Proszę podawaj zawsze jaka wersja PrestaShop i szablon, wtedy jest szansa na bardziej precyzyjną odpowiedź.

• 0

Hej,

prawdopodobnie chodzi o etykietę: %taxlabel% (pasuje mi do frazy:  (Dodatkowy koszt %giftcost% %taxlabel%). Ta labelka  jest zdefiniowana w tłumaczeniach inne - powinieneś mieć tam zdefiniowane jak ma się nazywać wartość netto.

Poszukaj i zobacz czy można to zmienić.

Wrzuć adres strony sklepu - zerknę też jak to wygląda na stronie.

Pozdrawiam

T.

• 0

Mam jeszcze jedno pytanie a mianowicie nie umiem znaleźć ustawienia żeby po wejściu w kategorię wyświetlało się od razu meni na ten moment jest tak, że trzeba dodatkowo klikną +. Udało mi się to poustawiać we wszystkich podkategoriach a w tej głównej niestety nie . Będę bardzo wdzięczny za pomoc i wskazówki.

Edited by krawcu86 (see edit history)