krawcu86 Posted June 15, 2020 Share Posted June 15, 2020 (edited) Witam zwracam się z prośbą o pomoc i wskazówki w sprawie zmiany tłumaczenia "tax incl." przy opcjii zapakuj na prezent korzystam z zakupionego szablonu nie domyślnego. I nie potrafię tego zlokalizować. Będe wdzięczny za wszysykie wskazówki i pomoc. Edited December 26, 2020 by krawcu86 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 T400 Posted June 16, 2020 Share Posted June 16, 2020 Hej, jeśli nie mas tego w menu tłumaczeń w BO to możesz sprawdzić po stronie serwera w plikach szablonu. najpewniej będzie to zakodowane na sztywno w jakimś pliku o rozszerzeniu TPL w Twoim szablonie. Pliki szablonu w PrestaShop 1.7 możesz znaleźć w katalogu: .../themes/nazwa_szablonu/templates/ u Ciebie pewnie będzie podkatalog checkout. Powodzenia T. Ps. Proszę podawaj zawsze jaka wersja PrestaShop i szablon, wtedy jest szansa na bardziej precyzyjną odpowiedź. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 krawcu86 Posted June 16, 2020 Author Share Posted June 16, 2020 Przeszukałem cały katalog checkout i niestety nie ma tego tłumaczenia. Używam Presty 1.7.5 szablon plant_store. Dzięki za wskazówki i pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 T400 Posted June 18, 2020 Share Posted June 18, 2020 Hej, prawdopodobnie chodzi o etykietę: %taxlabel% (pasuje mi do frazy: (Dodatkowy koszt %giftcost% %taxlabel%). Ta labelka jest zdefiniowana w tłumaczeniach inne - powinieneś mieć tam zdefiniowane jak ma się nazywać wartość netto. Poszukaj i zobacz czy można to zmienić. Wrzuć adres strony sklepu - zerknę też jak to wygląda na stronie. Pozdrawiam T. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 krawcu86 Posted June 28, 2020 Author Share Posted June 28, 2020 Witam, Dzięki za pomoc tłumaczenie już udało mi się zmienić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 krawcu86 Posted June 28, 2020 Author Share Posted June 28, 2020 (edited) Mam jeszcze jedno pytanie a mianowicie nie umiem znaleźć ustawienia żeby po wejściu w kategorię wyświetlało się od razu meni na ten moment jest tak, że trzeba dodatkowo klikną +. Udało mi się to poustawiać we wszystkich podkategoriach a w tej głównej niestety nie . Będę bardzo wdzięczny za pomoc i wskazówki. Edited December 26, 2020 by krawcu86 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 krzysiek_web Posted June 29, 2020 Share Posted June 29, 2020 Skonfiguruj moduł kategorii - tam jest do zaznaczenia odpowiednia opcja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 krawcu86 Posted July 19, 2020 Author Share Posted July 19, 2020 Dzięki bardzo za pomoc wszystko już ustawione :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
krawcu86
Witam zwracam się z prośbą o pomoc i wskazówki w sprawie zmiany tłumaczenia "tax incl." przy opcjii zapakuj na prezent korzystam z zakupionego szablonu nie domyślnego. I nie potrafię tego zlokalizować. Będe wdzięczny za wszysykie wskazówki i pomoc.
Edited by krawcu86 (see edit history)Link to comment
7 answers to this question
Recommended Posts