Jump to content

Edit History

MindFlyer

MindFlyer

Cześć,

Mam problem i już nie wiem jak to ogarnąć - probowałem prawie wszystkiego, ale od początku.

Był sobie sklep w wer. 1.5 z art. wirtualnymi, dru.gi sklep na shopperze (sprzed 15 lat, z tymi samymi artykułami, tylko już w wersji fizycznej - głównie książki i płyty) chciałem przerobić (za pośrednictwem multisklepu) na PRESTĘ, więc pomyślałem, że najpierw zaktualizuję wersję PRESTY. Chciałem zrobić upgrade na 1.7.5, ale... WSZYSTKO się wysypało. Dłuższą chwilę to trwało, ale udało się odzyskać cały sklep za pomocą kopii technicznej hostingu. Następnie zrobiłem bezpieczny upgrade do wer. 1.6.1.24

Następnie udało się zrobić dru.gi sklep jako multi - i tu pojawił się kolejny problem - przy imporcie KATEGORII do nowego sklepu niestety przypadkowo zostały usunięte kategorie sklepu z art. wirtualnymi. Ręcznie udało mi się je wstawić ponownie, przyporządkowałem produkty (na szczęście nie było tego dużo) i ... teoretycznie działa. Tzn produkty widać w kategoriach, kategorie widać w sklepie, wszystko się ładnie i wyszukuje i znajduje, ale... Zniknęły wszystkie produkty ze strony głównej - NIC się nie wyświetla - a powinny zgodnie z wcześniej zainstalowanymi modułami pokazywać się produkty nowe i produkty polecane.

Konfiguracje modułów z wyświetlaniem produktów na stronie głównej nie pomaga. Odinstalowanie i zainstalowanie ponowne również. Ktoś ma jakiś pomysł gdzie i o co może chodzić? To wygląda tak, jakby te stare kategorie nie do końca zostały usunięte i gdzieś PRESTA widzi te stare, a nie nowe już? Sam nie wiem... W phpmyadmin baza danych pokazuje i stare kategorie i nowe patrząc po nr id (stare, przypadkowo usunięte miały id od 3 do 89, teraz aktualnie wstawione i widoczne w panelu admina presty mają id od 90 do 122, ale w bazie danych są wszystkie widoczne.) Czy to presta gdzieś w plikach ma złe odwołania do id kategorii, czy jeszcze coś innego? Pomóżcie!

Z góry dzięki za pomoc i podpowiedzi,

Pozdrawiam,

M.

MindFlyer

MindFlyer

Cześć,

Mam problem i już nie wiem jak to ogarnąć - probowałem prawie wszystkiego, ale od początku.

Był sobie sklep w wer. 1.5 z art. wirtualnymi, drugi sklep na shopperze (sprzed 15 lat, z tymi samymi artykułami, tylko już w wersji fizycznej - głównie książki i płyty) chciałem przerobić (za pośrednictwem multisklepu) na PRESTĘ, więc pomyślałem, że najpierw zaktualizuję wersję PRESTY. Chciałem zrobić upgrade na 1.7.5, ale... WSZYSTKO się wysypało. Dłuższą chwilę to trwało, ale udało się odzyskać cały sklep za pomocą kopii technicznej hostingu. Następnie zrobiłem bezpieczny upgrade do wer. 1.6.1.24

Następnie udało się zrobić drugi sklep jako multi - i tu pojawił się kolejny problem - przy imporcie KATEGORII do nowego sklepu niestety przypadkowo zostały usunięte kategorie sklepu z art. wirtualnymi. Ręcznie udało mi się je wstawić ponownie, przyporządkowałem produkty (na szczęście nie było tego dużo) i ... teoretycznie działa. Tzn produkty widać w kategoriach, kategorie widać w sklepie, wszystko się ładnie i wyszukuje i znajduje, ale... Zniknęły wszystkie produkty ze strony głównej - NIC się nie wyświetla - a powinny zgodnie z wcześniej zainstalowanymi modułami pokazywać się produkty nowe i produkty polecane.

Konfiguracje modułów z wyświetlaniem produktów na stronie głównej nie pomaga. Odinstalowanie i zainstalowanie ponowne również. Ktoś ma jakiś pomysł gdzie i o co może chodzić? To wygląda tak, jakby te stare kategorie nie do końca zostały usunięte i gdzieś PRESTA widzi te stare, a nie nowe już? Sam nie wiem... W phpmyadmin baza danych pokazuje i stare kategorie i nowe patrząc po nr id (stare, przypadkowo usunięte miały id od 3 do 89, teraz aktualnie wstawione i widoczne w panelu admina presty mają id od 90 do 122, ale w bazie danych są wszystkie widoczne.) Czy to presta gdzieś w plikach ma złe odwołania do id kategorii, czy jeszcze coś innego? Pomóżcie!

Z góry dzięki za pomoc i podpowiedzi,

Pozdrawiam,

M.

• Create New...