RA_FEEL_IT Posted May 30, 2020 Share Posted May 30, 2020 Panowie, Gdzie mogę przesunąć menu? Dziękuję Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 T400 Posted June 2, 2020 Share Posted June 2, 2020 Hej, menu w PrestaShop realizowane jest za pomocą modułu, który podpina się pod hook. Moduł menu w standardowej Preście nazywa się MenuGłówne. Możesz moduł podpiąć pod różne hooki - lub stworzyć własny hook. Możesz też pozycję hooka w szablonie zmienić w plikach tpl szablonu, np. w classicu będzie to: ...themes/classic/templates/_partials/header.tpl Hook pod który podłączony jest zwykle moduł menu to: displayTop (uwaga zwykle pod ten hook podpięte są też inne moduły, np.: szukanie). Ostylować możesz menu nadpisując ustawienia standardowe w pliku custom.css. W szablonie classic plik css znajduje się w: ../themes/classic/assets/css/custom.css Tu możesz zapoznać się dokumentacją Presty, zarówno od strony administratora jak i developera: https://devdocs.prestashop.com/ Powodzenia! T. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 RA_FEEL_IT Posted June 2, 2020 Author Share Posted June 2, 2020 niestety custom.css mam pusty Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 T400 Posted June 3, 2020 Share Posted June 3, 2020 Hej, tak powinno być, domyślnie szablony zgodnie z zaleceniami powinny przychodzić z pustym custom.css. Twoje style są domyślnie dla classic w pliku: theme.css Zasada jest taka, że jeśli chcesz coś zmienić to nie wprowadzasz zmian w theme.css, a kopiujesz sobie fragment deklaracji, który chcesz zmienić (nadpisać) do custom.css. Wtedy, jeśli coś pójdzie nie tak zawsze możesz wrócić do pierwotnego układu usuwając zmiany w custom.css. Pamiętaj, że aby zmiany były aktywne należy wyczyścić cache sklepu i przeglądarki. W przeciwnym razie nie będzie ich widać. W tym wątku pomagałem zmienić kolor w schemacie w custom.css - możesz przeczytać - będziesz widział jak wyglądają zmiany wprowadzane do plików typu custom.css: https://www.prestashop.com/forums/topic/1023318-tabela-ze-zdj%C4%99ciami-w-bloku-tekstowym-cms/ Z charakteru Twoich pytań wynoszę, że jesteś początkujący w css, więc mocno rekomenduję poczytać o PrestaShop, zasadach budowy szablonów oraz css. Wszelkie zmiany prowadź na systemie testowym, zwykle na początku łatwiej coś zepsuć niż poprawić Powodzenia T. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
RA_FEEL_IT
Panowie,
Gdzie mogę przesunąć menu?
Dziękuję
3 answers to this question
Recommended Posts