Panciasowy Posted May 26, 2020 Share Posted May 26, 2020 Witajcie, To mój pierwszy post, więc proszę o wyrozumiałość. Mam nietypowy problem, być może jest to łatwizna, ale sobie z tym niestety nie radzę. Posiadam 3 sklepy na prescie i chciałbym wprowadzić na nich atrybucję. Mam też jeden sklep na platformie shoper gdzie atrybucje robiłem sam i nie było z nią żadnego problemu. Teraz moje pytanie brzmi : Jak oznaczyć produkty aby pokazywała się atrybucja bądź cecha tak jak ma to miejsce na shoperze? Wszystko co uzupełniam na prescie mam to tylko w produkcie, a chciałbym uzyskać taki efekt jak na zdjęciu. Macie jakieś sprawdzone dodatki? Albo wiecie jak to wyciągnąć do filtrów? Dziękuję za każdą wskazówkę. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 kuch Posted May 26, 2020 Share Posted May 26, 2020 Która wersja Prestashop? W 1.7 w module Nawigacja fasetowa musisz edytować szablon filtrów. W sekcji Kategorie używane dla tego szablonu przypisujesz dla których kategorii produktów ma obowiązywać ten konkretny filtr. W sekcji filtry włączasz wybrane Grupy atrybutów lub Cechy i zapisujesz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Grzegorz G. Posted May 26, 2020 Share Posted May 26, 2020 Hej, może skorzystaj z Amazzing filter(linku nie podaje bo nie od tego jestem ), powinien dostarczyć większość takiej funkcjonalności jakiej potrzebujesz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 kuch Posted May 26, 2020 Share Posted May 26, 2020 5 hours ago, Grzegorz G. said: Hej, może skorzystaj z Amazzing filter(linku nie podaje bo nie od tego jestem ), powinien dostarczyć większość takiej funkcjonalności jakiej potrzebujesz. Myślę, ze nie ma sensu proponować płatnego dodatku jeśli standardowy wbudowany wystarczy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Panciasowy Posted May 27, 2020 Author Share Posted May 27, 2020 Witajcie, Dziękuję za podpowiedzi, faktycznie nawigacja fasetowa wystarczyłaby, gdyby nie podział na kolory które muszę sobie zrobić. Zakupiłem sobie to : Advanced Search 4 Opcji multum, i chyba o to mi właśnie chodziło. Więc dziekuję za każdą odpowiedź! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Panciasowy
Witajcie,
To mój pierwszy post, więc proszę o wyrozumiałość.
Mam nietypowy problem, być może jest to łatwizna, ale sobie z tym niestety nie radzę.
Posiadam 3 sklepy na prescie i chciałbym wprowadzić na nich atrybucję.
Mam też jeden sklep na platformie shoper gdzie atrybucje robiłem sam i nie było z nią żadnego problemu.
Teraz moje pytanie brzmi :
Jak oznaczyć produkty aby pokazywała się atrybucja bądź cecha tak jak ma to miejsce na shoperze?
Wszystko co uzupełniam na prescie mam to tylko w produkcie, a chciałbym uzyskać taki efekt jak na zdjęciu.
Macie jakieś sprawdzone dodatki?
Albo wiecie jak to wyciągnąć do filtrów?
Dziękuję za każdą wskazówkę.
Pozdrawiam
4 answers to this question
Recommended Posts