Maciej_TomPol Posted May 19, 2020 Share Posted May 19, 2020 Witam Problem objawia się tym że gdy tworzymy konto i w trakcie tworzenia na drugiej stronie chcemy dodać adres to wylogowyje do strony startowej i żeby dokończyć proces trzeba się ponownie zalogować na konto dodać adres i wtedy jest ok Drugi objaw w wersji mobilnej po dodaniu do koszyka widać że produkt jest w koszyku niestety nie można już wejść na koszyk Jakieś pomysły?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
T400 Posted May 20, 2020 Share Posted May 20, 2020 Hej, wygląda to jakbyś miał jakiś podstawowy problem ze środowiskiem systemowym (może coś z PHP?). Proszą napisz jaką masze wersję Presty i podeślij linka - zerkniemy czy coś widać. Po Twojej stronie sprawdź proszę czy środowisko jest dobrze skonfigurowane. Tutaj znajdziesz prosty raport plik php (phppsinfo.php) do sprawdzenia czy serwer spełnia wymogi: https://devdocs.prestashop.com/1.7/basics/installation/system-requirements/ Powodzenia, daj znać co wyszło T. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciej_TomPol Posted May 21, 2020 Author Share Posted May 21, 2020 Cześć w załączniku raport phpinfo. Prawie wszystko na zielono link do sklepu meblewypoczynkowe.pl PHP PrestaShop Info.pdf Link to comment Share on other sites More sharing options...
T400 Posted May 21, 2020 Share Posted May 21, 2020 (edited) Hej, obejrzałem Twój sklep, rekomendacje poniżej,w kolejności od której podszedłbym do tematu: - na początek proszę zapewnij 100% zgodności z wymogami, to usunie potencjalne jedno źródło problemu, - jeśli to nie pomoże to musisz do tego podejść metodą eliminacji. Spróbuj przełączyć sklep na standardowy szablon i sprawdź, czy objaw się powtarzają. To pozwoli wyeliminować problemy z szablonem. - analogicznie - warto sprawdzić moduły i kolejno wyłączaj i sprawdzaj tak aby zidentyfikować potencjalne źródło problemu (w szczególności jeśli masz coś na ścieżce zakupowej/koszyku). - może być potrzebne sprawdzenie czy nie ma błędów w trybie debug - ale to dopiero jak podstawowe działania nie przyniosą efektu. - mam wrażenie, że Twój sklep chodzi dość wolno - wygląda to na parametry serwera, czy hosting masz na wystarczających parametrach? Pozdrawiam i powodzenia, daj proszę znać czy udało się rozwiązać problemy/ewentualnie czy możemy jeszcze jakoś pomoć T. Edited May 24, 2020 by T400 Poprawka stylistyczna (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tom_Pol Posted May 27, 2020 Share Posted May 27, 2020 (edited) Cześć T400, Quote - jeśli to nie pomoże to musisz do tego podejść metodą eliminacji. Spróbuj przełączyć sklep na standardowy szablon i sprawdź, czy objaw się powtarzają. To pozwoli wyeliminować problemy z szablonem. - analogicznie - warto sprawdzić moduły i kolejno wyłączaj i sprawdzaj tak aby zidentyfikować potencjalne źródło problemu (w szczególności jeśli masz coś na ścieżce zakupowej/koszyku). Odpalone na podstawowym szablonie oraz modułach. Problem koszyka pozostał. Jedynie wersja mobilna już nie sprawia problemów z otwarciem koszyka. Dodatkowo przestało wyskakiwać okienko po dodaniu produktu do koszyka czy chce się iść do realizacji czy kontynuować zakupy. Ale to mniejszy problem i na czystym Presta nie występuje. Więc to już jak ten najważniejszy problem się rozwiąże to wyeliminuje dany moduł, który to powoduje. Quote - może być potrzebne sprawdzenie czy nie ma błędów w trybie debug - ale to dopiero jak podstawowe działania nie przyniosą efektu. W trybie debug wyświetlają się jedynie błędy tłumaczeń. Załączam screen'a z trybu debug oraz ze sprawdzenia kodu źródłowego strony. Jest tam linijka kodu która całą część adresową zmienia na link wylogowania o czym Maciek zapomniał wspomnieć. Edited May 27, 2020 by Tom_Pol (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
T400 Posted June 2, 2020 Share Posted June 2, 2020 Hej, miałem chwilę aby potestować, nie wyszedł mi błąd na Firefox - czy dalej problem występuje (może trudno ten błąd zreplikować)? Jeśli tak, to aby nie psuć środowiska produkcyjnego rekomendowałbym przenieść sklep na "boczne środowisko testowe" - i tam przeprowadzić dalsze prace, aby nie zepsuć działania całości. Pozdrawiam T Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciej_TomPol Posted June 2, 2020 Author Share Posted June 2, 2020 Hej znajomy sprawdził i był błąd w kodzie który naprawił i już jest ok niestety nie powiedział co to było i nie moge Ci odpowiedzieć co było przyczyną. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
T400 Posted June 2, 2020 Share Posted June 2, 2020 Super, proszę oznacz temat jako rozwiązany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciej_TomPol Posted June 2, 2020 Author Share Posted June 2, 2020 Temat zamykam został rozwiązany Link to comment Share on other sites More sharing options...
Megi Posted December 17, 2020 Share Posted December 17, 2020 On 6/2/2020 at 10:46 PM, Maciej_TomPol said: Temat zamykam został rozwiązany Witaj mam ten sam problem w Preście 1.7 czy jest szansa, abyś podał namiar do tego znajomego, problem mam od dłuższego czasu i nie mogę się go pozbyć, z góry dzięki :). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tom_Pol Posted December 18, 2020 Share Posted December 18, 2020 Problem ostatecznie rozwiązany przez twórców szablonu. Szczegółów niestety końcowych nie znam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zavahere Posted January 8, 2021 Share Posted January 8, 2021 Witam, też mam ten problem, ma ktoś jakiś pomysł jak to naprawić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts