Jump to content
  • 0

Problem z live editorem ( IqitThemeEditor - Live )

szym3k

Question

Cześć,

mam problem z live editorem w skórce  https://themeforest.net/item/warehouse-responsive-prestashop-16-theme-blog/3178575

mianowicie gdy wchodzę do edytora mam kręcące się kółeczko i nic się nie ładuje konsola pokazuje ładnie błąd:

Refused to display 'https://xyz.pl/?iqit_fronteditor_token=XZY&admin_webpath=admin&id_employee=1' in a frame because an ancestor violates the following Content Security Policy directive: "frame-ancestors 'none'".

więc dodaje do .htacces

Header set Content-Security-Policy "frame-ancestors 'self';

wtedy strona ładuje się do końca ale nie widać edytora tylko taką suchą stronę:

ORKiEqz.png

a powinno wyglądać to tak jak tutaj (tylko, że powinno się załadować):

image.thumb.png.a32c047ba3bcd4e69df6501134403db6.png

Ma ktoś jakieś pomysły? 

4 answers to this question

Recommended Posts

• 0

@szym3k a masz moduł UPS? Jeśli tak, to on jest powodem.  Moduł UPS podmienia wartość nagłówka strony (o ile dobrze pamiętam Content-Security-Policy) na 'none', przez co nie możesz podglądać swojej strony nawet poprzez panel admina, więc LiveEditor się wykrzacza. Znalazłem 2 rozwiązania:

- wyszukać w plikach modułu frazy "Content-Security-Policy" i zmienić wartość 'none' na 'self' przy wszystkich wystąpieniach tej frazy

- odinstalować ten moduł i zainstalować zamiennik, bo z modułem UPS generalnie jest sporo problemów :)

Jeśli nie masz modułu UPS to prawdopodobnie inny moduł podmienia Ci zawartość tego nagłówka, albo masz 'Content-Security-Policy:none' gdzieś w ustawieniach serwera.

• Like 1