habratto Posted May 12, 2020 Share Posted May 12, 2020 Witam, Do ustawienia niezbędnych danych do zakup służy lokacja: Klienci>Adresy>Wymagane Pola, tak? Mam tam chyba niezły bajzel. Da się to gdzieś wygrzebać i znaleźć jakie zmienne są tam przechowywane? Nijak się to ma do strony z zamówieniem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted May 14, 2020 Share Posted May 14, 2020 W ustawieniach danego kraju masz opcje wybierania pól. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 habratto Posted May 15, 2020 Author Share Posted May 15, 2020 no dobrze, tylko to też nie determinuje u mnie które pola mają być obowiązkowe Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted May 15, 2020 Share Posted May 15, 2020 Tak konkretnie to o co pytasz? Takie dane jak imię, nazwisko, adres, miasto, kod pocztowy, państwo i adres email są obowiązkowe i nie da się ich odhaczyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 habratto Posted May 15, 2020 Author Share Posted May 15, 2020 pytam o telefon. musi być obowiązkowy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted May 17, 2020 Share Posted May 17, 2020 Teoretycznie powinna być taka opcja do zaznaczenia w sekcji Wymagane pola ale z tego co widzę u ciebie brakuje, nie jestem do końca pewny co definiuje te pola. Zawsze jest opcja w kontrolerze dopisać wymaganie dla tego pola. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 habratto Posted May 19, 2020 Author Share Posted May 19, 2020 (edited) Problem jest z uwagi na to że brak wprowadzenia telefonu wywala błąd. Otworzyłem do tego osobny wątek. Sądziłem że najprościej będzie ustawić po prostu obowiązek podawania telefonu. Gdzie znajduje się ten kontroler? W pliku classes/Address.php ustawiłem 'phone' => array('type' => self::TYPE_STRING, 'validate' => 'isPhoneNumber', 'required' => true, 'size' => 32), wcześniej nie było required ale zmiany nie odczułem. Edited May 19, 2020 by habratto (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
habratto
Witam,
Do ustawienia niezbędnych danych do zakup służy lokacja: Klienci>Adresy>Wymagane Pola, tak?
Mam tam chyba niezły bajzel. Da się to gdzieś wygrzebać i znaleźć jakie zmienne są tam przechowywane? Nijak się to ma do strony z zamówieniem.
6 answers to this question
Recommended Posts