MariuszS Posted May 4, 2020 Share Posted May 4, 2020 Hej za jakiś czas będę musiał podjąć decyzję czy zostawać na VPS w OVH czy przejść na coś innego. Myślę czy przejść na VPS zarządzany czy może na hosting. I tak wogóle na jaki? Jestem w trakcie kończenia budowy sklepu na Prestashop 1.7 i przeniesienia się ze sky-shop. Parametry sklepu: Produkty: 8000 - 9000 Aktualnie brak powiązań ale w przyszłości będą ruch na poziomie 60000 odsłon i rośnie Moduł importu działający co 3 godz przez cron wymagany ionCube Link to comment Share on other sites More sharing options...
lyro123 Posted May 8, 2020 Share Posted May 8, 2020 Cześć, przejrzyj ofertę mydevil.net. Już 3 rok korzystam z ich oferty i złego słowa nie mogę powiedzieć. Ruch na poziomie 90 tys./miesiąc, produktów ok 2 tys. z kombinacjami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacekalex Posted May 19, 2020 Share Posted May 19, 2020 (edited) Potrzebujesz serwera dedykowanego, coś w okolicach Xeon 4 rdzenie, min 16GB RAM, dyski SSD/NVME, ochrona antydos, nielimitowany transfer. Wszyskie wieksze firmy hostingowe mają takie propozycje, ale rozpiętość cenowa jest od 150 złotych netto do 1500 netto miesięcznie. Przy czym drożej jest zazwyczaj w Polsce, najtańsze serwery stoją zazwyczaj niedaleko elektrowni atomowych i dużych centrów wymiany danych. W Polsce nie mamy ani jednego ani drugiego. Dlatego u nas łatwiej znaleźć truskawki czy jabłka niż dobre serwery w atraktyjnych cenach. Pozdro Edited May 19, 2020 by Jacekalex (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts