mborkowski02 Posted April 22, 2020 Share Posted April 22, 2020 (edited) Witam. Czy możecie podpowiedzieć mi dlaczego zdjęcie miniatura w kategorii jest słabej jakości dopiero po wejściu w produkt zdjęcie jest ok jakości??:( Zdjęcia wgrywam jako jpg, kompresja 90. Edited April 22, 2020 by mborkowski02 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemysław Suszek Posted April 22, 2020 Share Posted April 22, 2020 Podaj adres strony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek_web Posted April 23, 2020 Share Posted April 23, 2020 Zbyt mała wygenerowana miniatura w stosunku do wielkości bloku? Spróbuj wygenerować nowe miniatury w większej rozdzielczości. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mborkowski02 Posted April 23, 2020 Author Share Posted April 23, 2020 (edited) www.bomahurt.pl Najlepiej to widać wchodząc w dział pięlegnacja włosów i pierwszy szampon od góry (wyświetlanie jako lista) W załączniku org który został załadowany do presty 800px x 800px (300dpi) Jak wejdę już w sam produkt jego opis itd... miniaturka jest ok - problem jest właśnie w kategorii. Wydaje mi się że miniatura nie jest za mała własnie 😕 Edited April 23, 2020 by mborkowski02 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemysław Suszek Posted April 23, 2020 Share Posted April 23, 2020 Wszystko jest w porządku. Produkty pod tym adresem http://bomahurt.pl/21-pielegnacja-wlosow mają rozdzielczość 250 na 250px. Natomiast HTML, CSS ustawiają zdjęcia na około 250 na 260px więc zdjęcie może być rozciągnięte. Może do tego bloku 250 na 260 wrzucić zdjęcia 500 na 500 px ale Google zwróci na to uwagę, zwróci to jako brak optymalizacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mborkowski02 Posted April 23, 2020 Author Share Posted April 23, 2020 Wiesz to że deko jest rozciągnięte to nie przeszkadza aż tak bardzo, bardziej brak czytelności... Dużo klientów po prostu widzi foto i wie że to ten produkt, a nie musi doczytywać, a u mnie jest bardzo niewyraźnie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemysław Suszek Posted April 23, 2020 Share Posted April 23, 2020 Technicznie nie ma błędu. Dla kategorii powinieneś mieć inne zdjęcia. Skupić się na środku zdjęcia - logo - napisy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mborkowski02 Posted April 23, 2020 Author Share Posted April 23, 2020 NIe bardzo chyba się rozumiemy albo ja nie bardzo kumam. Zdjęcie dodawane w produkcie jest z automatu wrzucane, więc jak mogę wrzucić oddzielnie przygotowane?? To nie chodzi o zdjęcia kategorii typu tego jak w załączniku 1-1 bo te sa ok. Chodzi o wyświetalnie tego co poniżej na zdjęciu 1-2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemysław Suszek Posted April 23, 2020 Share Posted April 23, 2020 Źle się wyraziłem. Użyj jako okładki specjalnie przygotowanych zdjęć, w których skupisz się na ich środkowej części. Patrz poniżej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts