serhatok Posted April 21, 2020 Share Posted April 21, 2020 Merhaba sitedeki ürünlerin fiyatlarını anlık olarak başka bir siteden çekip hesaplatıp ürüne yazdırabilir miyiz ?Örneklemek gerekirse bir sitede dolar fiyatı alıp ürünün dolar olarak fiyatı ile çarpıp Türk Lirası olarak yazması gibi umarım açıklayıcı olmuştur. teşekkürler Link to comment Share on other sites More sharing options...
SahinSOLMAZ Posted April 22, 2020 Share Posted April 22, 2020 9 hours ago, serhatok said: Merhaba sitedeki ürünlerin fiyatlarını anlık olarak başka bir siteden çekip hesaplatıp ürüne yazdırabilir miyiz ?Örneklemek gerekirse bir sitede dolar fiyatı alıp ürünün dolar olarak fiyatı ile çarpıp Türk Lirası olarak yazması gibi umarım açıklayıcı olmuştur. teşekkürler Merhaba, İlk bahsettiğiniz kısım bir siteden fiyat alıp, otomatik güncellemek vs. XML Entegrasyonu, ikinci bahsettiğiniz kısım ürün fiyatlarını TL, Dolar, Euro gibi farklı para birimlerinde girmek ve buna göre mağazada kur üzerinden otomatik çevirilerek satış yapılması ise çoklu para birimi modülü (multi currency modülü diye de geçer) sizi doğru anladıysam, çözümler bunlar. Link to comment Share on other sites More sharing options...
serhatok Posted April 22, 2020 Author Share Posted April 22, 2020 4 hours ago, SahinSOLMAZ said: Merhaba, İlk bahsettiğiniz kısım bir siteden fiyat alıp, otomatik güncellemek vs. XML Entegrasyonu, ikinci bahsettiğiniz kısım ürün fiyatlarını TL, Dolar, Euro gibi farklı para birimlerinde girmek ve buna göre mağazada kur üzerinden otomatik çevirilerek satış yapılması ise çoklu para birimi modülü (multi currency modülü diye de geçer) sizi doğru anladıysam, çözümler bunlar. öncelikle teşekkür ederim. daha yeni olduğum için çok kusura bakmayın açık açık yazazağım. siteden altın satışı olacak çeyrek altın mesela bunun için haremaltin.com sitesinden altın satış fiyatı alınacak çeyrek altın satış rakamı da 1,68 * haremaltin dan alınan has satış fiyatı olacak çıkan sonuç ürün satış fiyatı olacak. mümkün mü çeyrek altın = 1,68 * 383,50 = 644,28 TL Link to comment Share on other sites More sharing options...
SahinSOLMAZ Posted April 22, 2020 Share Posted April 22, 2020 5 hours ago, serhatok said: öncelikle teşekkür ederim. daha yeni olduğum için çok kusura bakmayın açık açık yazazağım. siteden altın satışı olacak çeyrek altın mesela bunun için haremaltin.com sitesinden altın satış fiyatı alınacak çeyrek altın satış rakamı da 1,68 * haremaltin dan alınan has satış fiyatı olacak çıkan sonuç ürün satış fiyatı olacak. mümkün mü çeyrek altın = 1,68 * 383,50 = 644,28 TL Rica ederim, aramıza hoş geldiniz. Şimdi daha net anlaşıldı. Yanıta gelecek olursak, mümkün tabii. Özel bir durum olduğu için (bildiğim kadarıyla daha önce) bununla ilgili bir çalışma yapılmadı yani ihtiyacınızı karşılayacak hazır bir eklenti yok, bir özelleştirme ile yapılabilir, çok zor değil. Link to comment Share on other sites More sharing options...
serhatok Posted April 28, 2020 Author Share Posted April 28, 2020 On 4/22/2020 at 8:47 PM, SahinSOLMAZ said: Rica ederim, aramıza hoş geldiniz. Şimdi daha net anlaşıldı. Yanıta gelecek olursak, mümkün tabii. Özel bir durum olduğu için (bildiğim kadarıyla daha önce) bununla ilgili bir çalışma yapılmadı yani ihtiyacınızı karşılayacak hazır bir eklenti yok, bir özelleştirme ile yapılabilir, çok zor değil. tekrar merhaba baya araştırma yaptım ama birşey bulamadım nereden nasıl başlarım ayrıca çok fazla bilgimde yok. teşekkürler Link to comment Share on other sites More sharing options...
SahinSOLMAZ Posted April 28, 2020 Share Posted April 28, 2020 2 hours ago, serhatok said: tekrar merhaba baya araştırma yaptım ama birşey bulamadım nereden nasıl başlarım ayrıca çok fazla bilgimde yok. teşekkürler Merhaba, Teknik bilginiz varsa, önce veri çekmeyi yapabilir ve sonra PS yapısını inceleyerek güncellemeleri nasıl yapacağınıza bakabilirsiniz. Teknik bilginiz yoksa zaten bunu yapmanız zor olur çünkü önce tekniği öğrenmeniz ve sonra PS'ye uygulamanız - müdahale etmeniz gerekecek. Bu noktada , destek almanız daha mantıklı olabilir. Link to comment Share on other sites More sharing options...
serhatok Posted April 29, 2020 Author Share Posted April 29, 2020 Teşekkür ederim herhalde ben yapamam bu işi rafa kaldırmak lazım. Link to comment Share on other sites More sharing options...
serhatok Posted May 3, 2020 Author Share Posted May 3, 2020 On 4/28/2020 at 2:59 PM, SahinSOLMAZ said: Merhaba, Teknik bilginiz varsa, önce veri çekmeyi yapabilir ve sonra PS yapısını inceleyerek güncellemeleri nasıl yapacağınıza bakabilirsiniz. Teknik bilginiz yoksa zaten bunu yapmanız zor olur çünkü önce tekniği öğrenmeniz ve sonra PS'ye uygulamanız - müdahale etmeniz gerekecek. Bu noktada , destek almanız daha mantıklı olabilir. merhabalar veri çekme işlemini yaptım matematiksel olarak hesapladım sıra geldi ürünlere ps yapısını nasıl incelemem gerekir acaba yardımcı olur musunuz ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SahinSOLMAZ Posted May 4, 2020 Share Posted May 4, 2020 Ürün sınıflarını inceleyip, fiyat güncellemesini yaptıktan sonra zamanlayıcılarla (cronjob) otomatize edebilirsiniz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
serhatok Posted June 9, 2020 Author Share Posted June 9, 2020 merhaba cronjob işini halletim ürünlerin fiyatları değişiyor ama ana sayfada ürünün fiyatı hep aynı güncellemiyor ürün fiyatı product ve product_shop veri tabanında saklanıyor. bunları değiştiriyorum ama ana sayfada çıkan üründe fiyat güncellemiyor. nasıl çözebilirim ama . teşekkürler Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts