glxmsc Posted April 15, 2020 Share Posted April 15, 2020 Cześć, instaluję prestashop na az.pl ale nie mogę przejść przez etap dodawania bazy danych. W panelu w az.pl utworzyłem bazę danych i w instalatorze presta podałem następujące dane: Adres serwera bazy danych: mojhosting.online.pro Nazwa bazy danych: prestashop Użytkownik bazy danych: wpisuje to co w az.pl pokazuje mi się jako użytkownik bazy danych Hasło: oczywiście to samo co w az Prefix tabel: ps_ I wydawałoby się, że wszystko jest poprawnie, lecz niestety nie jest. Nie można połączyć się z serwerem bazy danych. Sprawdź swój login i hasło. (DbPDO) Pomóżcie proszę! Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted April 15, 2020 Share Posted April 15, 2020 Informacja wskazuje że podajesz niewłaściwe dane, czasami niektóre znaki w haśle potrafią namieszać np znak %. Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemko Posted April 15, 2020 Share Posted April 15, 2020 W az.pl adres/nazwa dostępu do bazy danych jest dziwaczna i zawiera id hostingu, czy jakoś tak. Jeśli podajesz localhost, to się prawdopodobnie nie połączy i może dlatego masz problem. Poprawną nazwę znajdziesz w panelu (w moim przypadku tzw. stary panel). Ogólnie to odradzam az.pl. Właśnie jestem w trakcie przenoszenia się od nich do innego operatora. Powód jest prosty: czysta presta po zainstalowaniu rzucała co chwilę błędami typu Internal Sever Error albo Resource Limit Exceeded. Kiedy zgłaszałem to do nich, to mówili, że to są błędy, które mogą wynikać z czegokolwiek, więc mi nie pomogą zbytnio w ustaleniu co jest powodem. Jako poradę zaoferowali mi przejście na droższy abonament i wtedy wszystko miałoby być w porządku. Do tego od 3 tygodni czekam na naprawę błędu, bo na stworzonej subdomenie, na której miał stać sklep nie da się uruchomić serwisu www. Komunikat przy próbie uruchomienia www na tej subdomenie jest typu "Błąd 1234567, skontaktuj się z administratorem". Co kilka dni, kiedy pytam, to odpowiedź jest: nasi administratorzy pracują nad rozwiązaniem problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts