Viktorson Posted April 11, 2020 Share Posted April 11, 2020 Cześć, Mam problem z miniaturami kategorii. Otóż w sklepie (PS1.6.0.9) mogę ustawić tylko obraz kategorii i miniaturę w menu (scr1.jpg) Jak ustawię obraz kategorii to mam ładne tło pod opisem kategorii nad listą produktów (format prostokąt, domyślne rozmiary 870x217px), ale nijak nie wyhodzi z tego sensowna miniatura kategorii (format kwadrat, domyślnie 125x125px). Dlatego do tej pory korzystałem tylko z obrazu kategorii, ale ładowałem tam kwadratową grafikę bo zależało mi na miniaturach kategorii. Z miniatur menu w ogóle nie korzystam. Jednak obecnie chciałem trochę odświeżyć wygląd sklepu i chciałem, aby miniatury kategorii oraz ich obraz były spójne ze sobą tematycznie i kolorystycznie, ale nie identyczne (pomijam problem skalowania między jednym i drugim formatem). Czy da się coś z tym zrobić? Zauważyłem, że PS1.6.1.24 ma dodatkową opcję dodania miniatury kategorii (scr2.jpg), która to rozwiązałaby mój problem. Niestety pełna przesiadka na nową wersję sklepu nie wchodzi w grę. Czy można w jakiś sposób przenieść tę funkcjonalność do starszej wersji? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts