Na wstępie informuję że ten sklep na prestashop stworzyłem jakiś rok temu, ze znikomą wiedzą w temacie i z pomocą tego forum i google udało się to zrobić.
Kilka dni temu po przejściu z koszyka do "zamówienia" zaczął pojawiać się błąd 500 więc zrobiłem aktualizacje presty, modułów, poczytałem logi i okazało się że PHP przekracza limit pamięci 128M.
Zwiększyłem ten limit do 256 i błędu 500 już nie ma, natomiast to co jest przekracza moją znajomość programistyczną i zmuszony jestem szukać pomocy zakładając temat.
Zmiana skórki na domyślną sprawia że błędu nie ma ale pojawia się "strony nie odnaleziono".
Oto co się tam pokazuje po włączeniu debuggera:
[PrestaShopException]
Właściwość Address->phone jest pusta.
at line 954 in file classes/ObjectModel.php
Question
habratto
Witam forumowiczów.
Na wstępie informuję że ten sklep na prestashop stworzyłem jakiś rok temu, ze znikomą wiedzą w temacie i z pomocą tego forum i google udało się to zrobić.
Kilka dni temu po przejściu z koszyka do "zamówienia" zaczął pojawiać się błąd 500 więc zrobiłem aktualizacje presty, modułów, poczytałem logi i okazało się że PHP przekracza limit pamięci 128M.
Zwiększyłem ten limit do 256 i błędu 500 już nie ma, natomiast to co jest przekracza moją znajomość programistyczną i zmuszony jestem szukać pomocy zakładając temat.
Zmiana skórki na domyślną sprawia że błędu nie ma ale pojawia się "strony nie odnaleziono".
Oto co się tam pokazuje po włączeniu debuggera:
Podkreślam że od roku nie wprowadzałem tam żadnych zmian poza produktowymi.
Edited by habrattoCo robić? Gdzie szukać rozwiązania? Proszę o pomoc.
ps. proszę moderacje o przeniesienie tego posta do działu Wsparcia i pomocy ja chyba tego nie mogę zrobić.
dodanie wersji prestashop w temacie i prośba o przeniesienie posta (see edit history)
5 answers to this question
Recommended Posts