vbert_pl Posted March 22, 2020 Share Posted March 22, 2020 Witam. Jak skutecznie przenieść dane sklepu z wersji 1.6.0.6 do 1.7.6.4 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek_web Posted March 23, 2020 Share Posted March 23, 2020 Jakiś moduł do eksportu i importu danych. Ostatnio przenosiłem dane z 1.6 (samych klientów i adresy) na 1.7 korzystałem z modułu od mypresta. Jest trochę uciążliwy ale działa ok tzn. dane przeniosły się prawidłowo - wiadomo hasła klienci i tak muszą zrestartować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pycode.biz Posted April 1, 2020 Share Posted April 1, 2020 Ja przenosiłem jakiś miesiac temu sklep z 1.6.1 0) zrobienie pełnej kopii zapasowej i potwierdzenie działania. 1) Aktualizacja do 1.6.x ostatniej stabilnej 2) Wyłączenie wszystkich modułów i przełaczenie na domyślą templatek 3) Aktualizacja 1 click upgrade 4) Aktualizacja do ostatniej stabilej wersji 1.7.7.0 5) Aktualizacja modułów oraz instalacja nowego szablonu 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemysław Suszek Posted April 8, 2020 Share Posted April 8, 2020 Hasła klientów można skopiować i będą działać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pycode.biz Posted April 8, 2020 Share Posted April 8, 2020 3 hours ago, mr.suchy said: Hasła klientów można skopiować i będą działać. A co z kluczami aplikacji ? presta je kopiuje z wersji 1.6 do wersji 1.7? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemysław Suszek Posted April 8, 2020 Share Posted April 8, 2020 Ręcznie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemex Posted July 20, 2021 Share Posted July 20, 2021 Dnia 8.04.2020 o 1:40 PM, pycode.biz napisał: A co z kluczami aplikacji ? presta je kopiuje z wersji 1.6 do wersji 1.7? Wszystko zależy od danej licencji wiadomo że moduł z wersji 1.6 nie będzie działał na 1.7 ale często jak masz konto gdzie kupowałeś aplikację moduł masz dostęp za darmo w cenie licencji do pobrania wersji na 1.7. Zapraszamy wykonujemy migrację do 1.7 całości: kategorie, klienci, zamówienia, wszystkie ustawienia z zachowaniem haseł klientów w sklepie. Wykonanie sklepu na 1.7 i przeniesienie wszystkiego ze starego sklepu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasz_1410 Posted January 26, 2022 Share Posted January 26, 2022 Jestem na etapie aktualizacji presta 1.6 Niestety podczas aktualizacji pojawił się błąd: [INTERNAL] /home/users/motolp/public_html/sklep/modules/gautoupgrade/classes/Parameters/FileConfigurationStorage.php line 69 - Allowed memory size of 134217728 bytes exhausted (tried to allocate 44044288 bytes) i nie wiem co dalej... spotkał się ktoś z takim problemem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted January 26, 2022 Share Posted January 26, 2022 Komunikat jasno mówi że masz za mało miejsca na serwerze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasz_1410 Posted January 26, 2022 Share Posted January 26, 2022 (edited) i właśnie to jest dziwne i to mnie zmyliło.... bo mam ponad 9GB wolnej przestrzeni Serwer 20GB folder "sklep" zajmuje ok 11GB ale ok 55tys fotek na jakiej zasadzie robiona jest kopia? "Stara" presta jest kompresowana? Czy następuje podmiana plików... Bo jeśli kompresowana... to faktycznie może brakować Edited January 26, 2022 by lukasz_1410 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted January 26, 2022 Share Posted January 26, 2022 Jest robiona kopia plików i bazy, zawsze możesz nie robić kopii np. zdjęć a kopie bazy możesz zrobić manualnie i odznaczyć jej robienie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasz_1410 Posted January 26, 2022 Share Posted January 26, 2022 czyli jak dla mnie kiepsko... bo nie upchnę tego wszystkiego więc postanowiłem to zrobić ręcznie w sklepie demo (katalog e-sklep) i tak: Przenoszę PS 1.7.8.3 Z katalogu /e-sklep/ do katalogu /nowy-sklep/ W bazie danych ps_shop_url zmieniłem e-sklep na nowy-sklep na ftp zmieniłem nazwę katalogu e-sklep na nowy-sklep zmieniłem także .htaccess podmieniając e-sklep na nowy-sklep ostatecznie wygenerowałem nowy .htaccess wszystko robię w ramach jednej domeny... i wszystko [chyba wszystko] działa prawie ok oprócz "ikonek" które są zastąpione tekstem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts