[email protected] Posted March 16, 2020 Share Posted March 16, 2020 Cześć, korzystam z prestowego importera (konfiguruj>zaawansowane>Importuj), stworzyłem plik CSV z produktami, ale każdy produkt ma posiadać kombinacje. W związku z czym mam pytanie, jak zaznaczyć w pliku CSV (jaką kolumnę dodać), żeby produkt występował w wariantach ze wszystkimi atrybutami? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted March 17, 2020 Share Posted March 17, 2020 Do importu kombinacji jest osobny plik. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted March 17, 2020 Author Share Posted March 17, 2020 Dzięki, poradziłem sobie generując plik kombinacji pobierając z DB wszystkie możliwe atrybuty i puszczając pętlę po nich. Uzyskałem coś takiego: ID, Atrybut, Wartość, Wartość domyślna 1,"Kolor skóry:select:0","C01 Biały",1 1,"Kolor skóry:select:0","C02 Ecru" 1,"Kolor skóry:select:0","C03 Beżowy" 1,"Kolor skóry:select:0","C05 Zielony" 1,"Kolor skóry:select:0","C06 Granatowy" 1,"Kolor skóry:select:0","C07 Czerwony" 1,"Kolor skóry:select:0","C08 Brązowy" 1,"Kolor skóry:select:0","C09 Czarny"... Może komuś się przyda. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leon07 Posted November 19, 2021 Share Posted November 19, 2021 On 3/17/2020 at 7:46 AM, Daresh said: Do importu kombinacji jest osobny plik. Witam, a jaki to może być plik? potrzebuję wyexportować z BaseLinkera produkty z wariantami i zaimportować je w PrestaShopie 1.7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted November 19, 2021 Share Posted November 19, 2021 W zakładce Import są przykłady do pobrania. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leon07 Posted November 19, 2021 Share Posted November 19, 2021 11 minutes ago, Daresh said: W zakładce Import są przykłady do pobrania. ok, dziękuję za szybką podpowiedź ... z tego co widzę, to nie da się zaimportować w takim razie produktów + kombinacji w jednym pliku? należy zaimportować najpierw produkty, a później kombinacje? mam ponad 5tyś. produktów wraz z kombinacjami Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted November 19, 2021 Share Posted November 19, 2021 Dokładnie tak, to musi być osobno. Trzeba by ten plik przetworzyć aby zrobiły się z niego dwa z odpowiednimi danymi. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leon07 Posted November 19, 2021 Share Posted November 19, 2021 38 minutes ago, Daresh said: Dokładnie tak, to musi być osobno. Trzeba by ten plik przetworzyć aby zrobiły się z niego dwa z odpowiednimi danymi. ok - będę kombinował Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts