vendan Posted March 5, 2020 Share Posted March 5, 2020 Witam. W skrócie - chcę rozdzielić preste multi z 3 sklepami na na 3 osobne sklepy prestashoop. (multi działało super ale problem z szablonami niestety to przekreślił). Więc najprościej wrzuciłem bazę z multi pod nową prestę i działa ALE w starej bazie z multi shopu są wszystkie tabele tworzone przy multi sklepie, są 3 tam tabele instancje ze swoimi id wpisanymi.no i mam tabele ps_products ale i ps_product_shop. Gdy dokonuję zmian produktu w zapleczu pisze że wszytko ok. Wszystko niby działa ale produkty wyświetlały się bez zdefiniowanych podatków. No to idąc tropem że to sklep single to powinno się wszystkie dane zapisywać w tabeli ps_tax_groups (nie pamiętam dokładnie nazwy) ale zmiana masowa w bazie na właściwą regułę podatku dla wszystkich produktów nie przynosiła widocznych rezultatów 😐 Natomiast ta sama zmiana ale w tabeli ps_tax_groups_shop zadziałała 😐 Więc się zastawiam nad tym dlaczego sklep single czyta dane z tabel _shop ? czy silnik sklepu jakoś rozpoznaje bazę ? Dziwne. Ale przy okazji pewnie przez ten miszmasz nie można dodać atrybutów do produktów - z poziomu sklepu Oczywiście wszystko pisze że atrybut dodany, ale się nic nie wyświetla, ale w ps_product_attributes powstaje atrybut dla tego produktu ale ma on ID 0 co blokuje chyba dodawanie atrybutów. Proszę o jakiekolwiek wskazówki i rozkmine czy baza z multi w ogóle może pracować poprawnie w zwykłym sklepie Link to comment Share on other sites More sharing options...
PrestaServicePro Posted March 5, 2020 Share Posted March 5, 2020 Cześć. Widziałem, że twoim głównym celem jest oddzielenie wielu sklepów do 3 różnych sklepów mono. W rzeczywistości jest to możliwe, ale wymaga trochę czasu na pracę w DataBase na tabelach, przechowywanych danych i konfiguracjach. Myślę, że nie zrobisz tego ponad odpowiedziami na forum. Potrzebujesz do tego dokładnego develop / freelancer. To jest pierwszy sposób. Drugim sposobem jest proszenie o pomoc w przypadku problemów w bieżącym sklepie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vendan Posted March 5, 2020 Author Share Posted March 5, 2020 Dziękuję za odpowiedź. W sumie to nie potrzebował bym rozdzielać multi bo spełnił moje oczekiwania ale niestety wyniknął problem z szablonami w poszczególnych sklepach. Otóż kompilacja szablonu w jednym sklepie ma wpływ na szablony w pozostałych 😐 i tak jak skompiluję sklep nr 1 to wygląda ok, ale już sklepy 2 i 3 maja rozjechane szablony. I tak w kółko - co kompilacja to inne sklepy są rozwalone. Jakby presta razem z tym 1 zamierzonym zmieniała skórki w 2 pozostałych . Czytałem na forach presty ze wielu ludzi miało z tym problem, sugerowano róźne poprawki ale niestety nic nie pomogło. Podobno ten błąd i jego rozwiązanie miało być dodane do nowej wersji prestashop moje multi to jest 1.7.3.3 czy może wyszła jakaś wersja nowa na tyle że aktualizacja sklepu może rozwiązać mój problem z multi, nie ukrywam że chętnie bym do niego wrócił. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts