szczur3k Posted February 27, 2020 Share Posted February 27, 2020 Kolejna rzecz mi wyskoczyła W nazwach produktów mam kilka takich w których nazwie występuje '->'. Presta uznaje znak '>' za niedozwolony. Czy da się to w jakikolwiek sposób obejść czy znak jest niedozwolony i trzeba się z tym pogodzić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted February 27, 2020 Share Posted February 27, 2020 Na pewno kiedyś był taki temat poruszany na forum, dzisiaj nie pamiętam jak został rozwiązany. Pamiętam tylko tyle że jest w tablicy znaków bardzo podobny znak który można stosować zastępczo. Przeszukaj forum może znajdziesz tematen temat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 PrestaServicePro Posted February 27, 2020 Share Posted February 27, 2020 Cześć, myślę, że musisz wyłączyć sprawdzanie poprawności w nazwach produktów. Podążaj ścieżką: root fildes PS> klas> Product.php tutaj musisz znaleźć tę część (około linii 403): „'name' => array('type' => self::TYPE_STRING, 'lang' => true, 'validate' => 'isCatalogName', 'required' => false, 'size' => 128), Usuń „'validate' => 'isCatalogName',” i zapisz plik. Następnie spróbuj ponownie zapisać swój produkt w BO. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 szczur3k Posted February 27, 2020 Author Share Posted February 27, 2020 Działa, ale połowicznie. Nie krzaczy i przepuszcza wszystkie niedozwolone znaki poza tymi których potrzebuję, czyli < i > 😁 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 PrestaServicePro Posted February 27, 2020 Share Posted February 27, 2020 Czy potrafisz napisać dokładną nazwę produktu, który chcesz zapisać (ze wszystkimi swoimi nielegalnymi znakami? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 szczur3k Posted February 27, 2020 Author Share Posted February 27, 2020 Przepraszam za zamieszanie, zadziałało jak należy. Dzięki wielkie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
szczur3k
Kolejna rzecz mi wyskoczyła
W nazwach produktów mam kilka takich w których nazwie występuje '->'. Presta uznaje znak '>' za niedozwolony. Czy da się to w jakikolwiek sposób obejść czy znak jest niedozwolony i trzeba się z tym pogodzić?
5 answers to this question
Recommended Posts