Piotr-89 Posted February 24, 2020 Share Posted February 24, 2020 Potrzebuję sobie co miesiąc policzyć ilość sprzedanych produktów. Mam jakiś moduł statystyk który działa nie do końca prawidłowo, a z nowych nie wiem co znaleźć. Potrzebuje tylko zrobić miesięczne zestawienie sprzedazy - produkt, ilość sprzedana i ceny detaliczne poszczególnych poszczególnych sprzedaży (albo ewentualnie wystarczy mi sama zsumowana wartość sprzedaży detal danego produktu) Link to comment Share on other sites More sharing options...
T400 Posted February 25, 2020 Share Posted February 25, 2020 Hej, a sprawdzałeś może Statystyki/Najlepsze produkty - możesz tam ustawić przedział czasu, masz ilości, masz ceny. Możesz w razie potrzeby wyeksportować do Excela i obrobić wg potrzeb. Jeśli to za mało, to może trzeba napisać dedykowany raport. W Preście można zrobić zapytanie do bazy w zakładce Zaawansowane/Baza danych/Menedżer SQL. Alternatywnie możesz sobie przygotować zapytanie SQL w phpMyAdmin lub innym narzędziu do obsługi bazy. Oczywiście wymagana znajomość SQL i struktur baz Presty. Mam nadzieję, że sobie prowadzisz, w razie potrzeby daj znać dokładnie jakie dane chcesz wyciągnąć (jak ma wygląda tabela z danymi) - może uda się jakiegoś SQL'a złożyć. Pozdrawiam i powodzenia T. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts