PawelTR Posted February 15, 2020 Share Posted February 15, 2020 Hej, Poszukuję modułu do odbioru osobistego towaru. Moduł powinien działać na takiej zasadzie, że wybieram z select box lokalizację sklepu w którym chcę odebrać towar, i po wybraniu pokazuje ją na mapie Open Street Map, tych lokalizacji do odbioru ma być kilka. Moduł nie musi być darmowy, ale też nie może kosztować fortuny Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted February 15, 2020 Share Posted February 15, 2020 Właśnie piszę moduł do odbioru osobistego bazujący na sklepach wprowadzony w preferencjach presty. Ale raczej nie będę tam dawał mapy, bo uważam, że jak tylko ktoś nie jest inPostem z setkami paczkomatów to mapa to zbędny bajer, szczególnie w czasach gdy większość odwiedzających to użytkownicy komórek. Bardziej koncentruję się na takiej funkcji aby (tak jak w module do paczkomatów) adres odbioru mógł się pojawić jako adres dostawy w mailach do klientów. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PawelTR Posted February 15, 2020 Author Share Posted February 15, 2020 @Daresh Cześć Na kiedy przewidujesz koniec i jaka cena? Ja póki co od 2 dni walczę, aby dodać własny rodzaj dostawy, ale nie mogę sobie z tym poradzić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted February 15, 2020 Share Posted February 15, 2020 Myślę, że tak w ciągu tygodnia będzie, jak wystawię na envato to cena będzie 19$. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PawelTR Posted February 15, 2020 Author Share Posted February 15, 2020 A ile byś chciał za dorobienie aby pokazywało na mapie OSM lokalizacji po wybraniu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted February 15, 2020 Share Posted February 15, 2020 A to nie wiem, zastanowię się jak uda się zrobić podstawową wersję. Pytanie czy chcesz bazować na sklepach wprowadzonych w konfiguracji presty jako punktach odbioru czy na czymś innym? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PawelTR Posted February 15, 2020 Author Share Posted February 15, 2020 Chciałbym mieć możliwość dodawania punktów odbioru, jakiś prosty form + lista aby móc kasować lub edytować Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted February 15, 2020 Share Posted February 15, 2020 No to raczej coś na całkiem inny moduł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PawelTR Posted February 15, 2020 Author Share Posted February 15, 2020 Najważniejsze, żebym mógł dodać do niego lokalizacje, gdzie można odebrać zamówienie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted February 15, 2020 Share Posted February 15, 2020 No a sklepy nie nadają się do tego? Są używane do innych celów? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PawelTR Posted February 15, 2020 Author Share Posted February 15, 2020 Chodzi mi o to, że mamy 1 sklep online na prestashop i 20 stacjonarnych w których można odebrać zamówienie ze sklepu online. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted February 15, 2020 Share Posted February 15, 2020 A mi chodzi o Preferencje -> Kontakt -> Sklepy Link to comment Share on other sites More sharing options...
PawelTR Posted February 15, 2020 Author Share Posted February 15, 2020 Takie coś też wchodzi w grę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted February 15, 2020 Share Posted February 15, 2020 OK, bo na tym chciałem oprzeć działanie modułu, to rozważę też pokazywanie punktów odbioru na mapie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PawelTR Posted February 15, 2020 Author Share Posted February 15, 2020 Jasne i daj znać Link to comment Share on other sites More sharing options...
modni-shop Posted April 23, 2020 Share Posted April 23, 2020 On 2/15/2020 at 6:24 PM, Daresh said: Właśnie piszę moduł do odbioru osobistego bazujący na sklepach wprowadzony w preferencjach presty. Ale raczej nie będę tam dawał mapy, bo uważam, że jak tylko ktoś nie jest inPostem z setkami paczkomatów to mapa to zbędny bajer, szczególnie w czasach gdy większość odwiedzających to użytkownicy komórek. Bardziej koncentruję się na takiej funkcji aby (tak jak w module do paczkomatów) adres odbioru mógł się pojawić jako adres dostawy w mailach do klientów. To byłaby przydatna funkcja więc się podpinam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted April 23, 2020 Share Posted April 23, 2020 http://greenmouse.pl/prestashop-pickup Link to comment Share on other sites More sharing options...
PawelTR Posted April 23, 2020 Author Share Posted April 23, 2020 @modni-shop zdecydowanie polecam moduł Daresh, działa super Link to comment Share on other sites More sharing options...
modni-shop Posted April 23, 2020 Share Posted April 23, 2020 To moduł tylko pod wersję 1,7 ? Ja na razie używam 1,6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted April 23, 2020 Share Posted April 23, 2020 Tylko 1.7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
programista_presta Posted May 1, 2020 Share Posted May 1, 2020 @modni-shop sugeruję przejście na 1.7..bo w końcu nikt niczego nowego nie będzie pisał na przestarzałą wersję Link to comment Share on other sites More sharing options...
modni-shop Posted May 4, 2020 Share Posted May 4, 2020 @programista_presta Za to ta nowoczesna ma takie kwiatki jak np pierwszy z brzegu OPC w pięciu krokach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts