lukiblack Posted January 31, 2020 Share Posted January 31, 2020 Witam, Walczę z tematem drugi dzień i niestety wszystkie próby zawiodły. Z tego co pamiętam kiedyś celowo uwaliłem możliwość wyświetlania się opisów kategorii - nie chciałem aby opisy wyświetlały się w podkategoriach (kiedy jest ich kilka) a tylko razem z listą produktów w danej kategorii. Mam wrażenie że to co piszę nie jest zrozumiałem. Chciałbym aby opis kategorii wyświetlał się wyłącznie razem z produktami tej kategorii, u góry opis, na dole produkty z tej kategorii. Czy macie pomysł gdzie i czego szukać ? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
T400 Posted February 1, 2020 Share Posted February 1, 2020 (edited) Hej, wszystko zależy od skórki ("theme") jakiego używasz. Jeśli classic to zawsze możesz przywrócić skórkę z czystej instalacji. W templatce Classic definicja tego co się wyświetla jest zapisana w category-header.tpl w katalogu ../themes/classic/templates/catalog/_partials Poszukaj w tym miejscu lub jego odpowiedniku dla twojej templatki wyglądu sklepu, opisy zdefiniowane są w polu category-description. Jeśli chciałbyś, aby opis kategorii się wyświetlał lub nie zależnie od jakiś warunków, trzeba byłoby włożyć jakiegoś if'a (warunek jeżeli) do kodu. Powodzenia T Edited February 1, 2020 by T400 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukiblack Posted February 2, 2020 Author Share Posted February 2, 2020 (edited) Witaj T400, Bardzo możliwe że masz rację i sprawdzę temat jak uporam się z moim nowym problemem. Podczas prób dodania opisów do kategorii coś uwaliłem. Do tego tak porządnie że nie potrafię tego odkręcić... grzebałem w plikach tpl mojego szablonu. Problem polega na tym że nie wyświetla mi obecnie kategorii z opisem wyrzucając HTTP ERROR 500. Niestety po napisaniu posta na forum odłożyłem ten temat żeby "nic nie namieszać" i na następny dzień siadłem do innego problemu - wynik, nie jestem w stanie stwierdzić który plik dokładnie uwalił mi wyświetlanie kategorii. Profilaktycznie zrobiłem kopię zapasową tego co jest w katalogu głównym motywu, przywróciłem wszystkie pliki ale to nic nie dało. Musiałem jakieś pliki tpl modułów edytować. Niestety nie wiem co dokładnie uwaliłem jestem obecnie na skraju załamania bo kompletnie nie wiem co mogłem zrobić źle i brak mi pomysłów na chwilę obecną jak to odkręcić. Zrobiłem w między czasie operację "wymuś kompilację szablonu" - czy to mogło mieć taki wpływ na działanie sklepu ? Sklep miał już tylko kilka szlifów i mógł zacząć hulać a tu teraz dupa zbita... Help please... Edited February 2, 2020 by lukiblack (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted February 2, 2020 Share Posted February 2, 2020 Jeśli masz błąd 500 to włącz tryb debugowania powinny pojawić sie konkretne komunikaty błędów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukiblack Posted February 2, 2020 Author Share Posted February 2, 2020 (edited) endriu107 - jak zwykle na stanowisku - dzięki Ci bardzo za pomoc, teraz i wcześniejszą także Udało mi się rozwiązać problem łopatologicznie - wgrałem pliki tpl oryginalne które były w szablonie - nic nie zmieniałem w tych plikach więc sklep działa już jak działa. Kolego T400 - nie mam takiego pliku w mojej templatce 😕 ani takiego katalogu themes/moja/templates/catalog/_partials Mam prestę 1.6.1.24 Edited February 2, 2020 by lukiblack (see edit history) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts