malcek Posted January 7, 2020 Share Posted January 7, 2020 2.1.2020 za dobrodošlico v novem letu so odkrili hudo ranljivost, ki lahko ogrozi celoten strežnik, če se zadeve na pokrpajo. Svetujem vsem, da si dobro preberejo katere module morajo "očistiti" in to naredijo čimprej. Če boste potrebovali pomoč pa kar napišite tukaj ali pa na zasebno sporočilo Več o temu si preberite na povezavi. Na žalost je v angleščini: https://build.prestashop.com/news/critical-security-vulnerability-in-prestashop-modules/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
espacious Posted January 8, 2020 Share Posted January 8, 2020 Heh sem pravkar hotel napisat enako! Sam se že našel 2 oz. 3 module, ki so vsebovali te mape. Pri enem pa, če pobrišem mapo vtičnik ne deluje več. (je pa nek vtičnik razvit s strani tretje osebe in ga ni na presta addons). Hvala malcek za info! Link to comment Share on other sites More sharing options...
malcek Posted January 8, 2020 Author Share Posted January 8, 2020 če vtičnik ne dela potem si pobrisal nekaj preveč, ker ta direktorij je namenjen samo za razvoj samega modula in ne za produkcije Pobrišeš samoPHPUNIT direktorij v modules/ime_modula/vendor/phpunit lp martin Link to comment Share on other sites More sharing options...
espacious Posted January 8, 2020 Share Posted January 8, 2020 Ja to sem skontal, a mi razvijalec modula pravi da nebo ok ... bomo vidli. Kaj se pa zgodi ko te okuži vemo kaj? Link to comment Share on other sites More sharing options...
malcek Posted January 8, 2020 Author Share Posted January 8, 2020 potem razvijalec modula ne dela po smernicah PrestaShop trgovine. jah ko si okužen kolikor sem razbral ti pokradejo iz baze uporabnike, maile, in gesla za dostop do njihovega računa v trgovini. Če je identično geslo tudi za sam email, potem lahko začne preko tega maila šopat SPAM Zaenkrat je bilo to ugotovljeno kaj dela okužba. Ni pa še raziskovanje končano.... lp martin Link to comment Share on other sites More sharing options...
espacious Posted January 8, 2020 Share Posted January 8, 2020 Ja itak ni po smernicah, kitajci se ne držijo standardov. Sm pa dobil odgovor od njih naj namesto celotnega folderja pobrišem samo določen file. Problematičen je ta del kode. Baje. Pri meni se nahaj v: imemodula/vendor/phpunit/phpunit/src/Util/PHP Link to comment Share on other sites More sharing options...
malcek Posted January 8, 2020 Author Share Posted January 8, 2020 hja, to delaš na lastno pest. Priporočila so jasna. lp martin Link to comment Share on other sites More sharing options...
espacious Posted January 8, 2020 Share Posted January 8, 2020 Ja se strinjam. Sej sm zahteval da se popravi komplet kodo tako, da se popolnoma odstrani phpunit folder. Seveda pa bo trajalo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts