tomaszlepkowski Posted January 6, 2020 Share Posted January 6, 2020 Witam Postawiłem sklep na Prestashop, kupiłem szablon, ale kilka rzeczy trzeba poprawić. 1. Tłumaczenia Nie wszystkie tłumaczenia się wczytują, nie wszystkie się zapisuję: New products – zmienić na Nowe produkty – zrobiłem tłumaczenia w sklepie, ale kilku sklep nie zapisuje, podaję tłumaczenia, klikam zapisz, dostaję komunikat że zapisano poprawnie ale nadaj zostaje wersja angielska, kilka innych się zapisało ale sklep nadal wyświetla wersję angielską. login / Sign up – jak wyżej, to się akurat zapisało w zapleczu ale nadal nie wyświetla się polskie tłumaczenie Sortownaie na liście produktów nadal jest po angielsku Sort. 2. Wygląd, modyfikacje szablonu. 2.1 Lista produktów: - automatyczne wyświetlanie List a nie Grid - sortowanie: Zmienić Sort by na Sortowanie, usunąć po cenie, usunąć dostępne, zostawić a-z, z-a, dodać najczęściej kupowane - usunąć krótki opis z listy - dodać przycisk dodaj do koszyka na liście i wybór ilości opakowań do dodania - usunąć przycisk Zobacz szczegóły bo nazwa linkuje do produktu - w widoku Szybki pogdląd wyświetlać cechy/atrybuty - dodać w lewej kolumnie filtrowanie po cechach, nad New products - New products zmienić na Nowe produkty – pewnie to jest to samo tłumaczenie, które się nie zapisuje jak na głównej stronie 2.2 Strona główna: - Wyświetlać tylko bestsellery - zmienić na Najczęściej kupowane - Jeżeli się da to wyświetlić tak samo jak kategorie: jako lista a nie grid - usunąć custom text blocki wszystkie 5 łącznie ze stopką i Our testimonials 2.3 Stopka: - odlinkować Copyright - zmienić tekst pod zapisem na newsletter na Akceptuję warunki 2.4 Strona produktu: - przycisk dodaj do koszyka zrobić taki sam jak jak na liście - zmniejszyć obrazek do wysokości przycisku dodaj do koszyka żeby od razu było widać cechy - usunąć przycisk szczegóły produktu, zostają tylko cechy - Ocena - W szablonie https://addons.prestashop.com/demo/FO34693.html kliknięcie w Ocena powoduje że pokazują się oceny i pod nimi przycisk Dodaj ocenę, u mnie nie więc zrobić tak jak powinno być. Pewnie wymga jakiegoś modułu? Usunąć przycisk Ocena, od razu wyświetlać oceny pod cechami i tam dać przycisk Dodaj Ocenę. Obok nazwy w szablonie wyświetlają się gwiazdki, u mnie nie więc to też naprawić, a obok gwiazdek tekstowo zrobić link przenoszący w dół - Dodaj ocenę żeby było lepiej widoczne. 2.6 Koszyk: - jest pole na datę urodzenia i checkbox Otrzymuj oferty od naszych partnerów - usunąć to 2.7 Moduły: Potrzebuję polecenia: - do integracji z InPostem - do integracji z e-nadawcą kontakt [email protected] Pozdrawiam Tomek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts