Daresh Posted October 4, 2023 Author Share Posted October 4, 2023 Jak dokładnie klient robi te dwa zamówienia? Jednocześnie z jednego koszyka? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PeterCarter Posted October 4, 2023 Share Posted October 4, 2023 57 minutes ago, Daresh said: Jak dokładnie klient robi te dwa zamówienia? Jednocześnie z jednego koszyka? Nie jestem pewny jak to robi dokładnie ale koszyki są różne. Zawsze są 2 zamówienia Link to comment Share on other sites More sharing options...
ComGrafPL Posted October 31, 2023 Share Posted October 31, 2023 Zainstalowałem 1.4.5 na wersji 8.1. Stworzył on jednego przewoźnika za pobraniem. Brak jest mapy. Checkout jest domyślny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted October 31, 2023 Author Share Posted October 31, 2023 U mnie na czystej 8.1 żadnych problemów Link to comment Share on other sites More sharing options...
presciak Posted October 31, 2023 Share Posted October 31, 2023 Na 8.1.2 też wszystko śmiga Wersja modułu 1.4.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted October 31, 2023 Author Share Posted October 31, 2023 Te override'y są od jakiegoś modułu "inpostship", pewnie się z tych testów na sklepie bałagan zrobił. Moduł działa bez problemu na 8.1 i instaluje wszystkich przewoźników, jeżeli u Ciebie jest inaczej to jest problem Twojego sklepu, a nie modułu Link to comment Share on other sites More sharing options...
saminiemi Posted November 4, 2023 Share Posted November 4, 2023 Przestał mi działać moduł paczkomatów. Prestashop 1.7.7.8. Nie wyświetla się okienko z mapą paczkomatów. Błąd: gmparcellocker.js:6 Uncaught TypeError: Cannot read properties of undefined (reading 'modalMap') at window.gmParcelLockerChoose (gmparcellocker.js:6:44) at HTMLButtonElement.onclick (zamówienie:1242:114) Próbowałem odinstalowywać i instalować od nowa, różne wersje, usuwałem folder z modułem, czyściłem cache i ciągle to samo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted November 5, 2023 Author Share Posted November 5, 2023 A może na sklepie są zainstalowane jeszcze jakieś inne moduły związane z paczkomatami? Może jakiś konflikt występuje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
saminiemi Posted November 6, 2023 Share Posted November 6, 2023 Po wyłączeniu Apaczki - paczkomaty działają... Jest szansa żeby obie te wtyczki działały razem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted November 7, 2023 Author Share Posted November 7, 2023 Nie mam takiego sklepu, na którym by były te dwa moduły więc nie mam za bardzo jak sprawdzić, bo pewnie musiałbym zakładać specjalnie konto w Apaczce. Więc jeżeli chcesz to możemy spojrzeć, ale potrzebowałbym dostęp do sklepu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted November 8, 2023 Author Share Posted November 8, 2023 Konflikt z modułami typu Apaczka można rozwiązać w ten sposób - jeżeli moduły nie są używane do wyświetlania mapy na froncie sklepu, a tylko do nadawania paczek na zapleczu to odpinamy je od zaczepu hooDisplayHeader lub analogicznego, który jest użyty do dołączenia na froncie sklepu kodów JS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
actirana Posted December 14, 2023 Share Posted December 14, 2023 Daresh... To jest tak dobry moduł, że nie zaglądałem tu chyba z rok bo nie było potrzeby. Dziękuję Ci za niego. Widzę, że jest nowsza wersja niż moja, jaką procedurę aktualizacji rekomendujesz? Usunąć obecny czy nie usuwać... I pytanie właściwe, chyba moduł nie przekazuje danych paczkomatu do sellasist, kiedyś był ten problem w baselinkerze - przesiadam się z wiadomych względów i mam taki brak danych paczkomatu w 2 (jedynych jak dotąd) zamówieniach. Próba jest więc mała, ale może coś już o takim problemie słyszałeś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted December 14, 2023 Author Share Posted December 14, 2023 Moduł wrzuca się na sklep i potem klika "aktualizuj", bez usuwania obecnego. Co do sellasist to jest to dla mnie nowy temat więc musiałbym mieć więcej szczegółów żeby określić co jest potrzebne aby zintegrować z tym moduł Link to comment Share on other sites More sharing options...
woodland Posted December 14, 2023 Share Posted December 14, 2023 Sellasist oczekuje numeru paczkomatu w nieokreślonym polu API Presty. Ostatnio na webinarze pojawiła się nazwa pola "pickuppoint". Ale sam prowadzący chyba nie miał pojęcia o czym mówi. Jednocześnie Twoja wtyczka w standardzie nie pokazuje numeru paczkomatu w API (albo jestem ślepy). Dopiero wtyczka przygotowana przez BL wyciąga to do swojego endpointa. Nie sądzę, że Sellasist będzie w stanie teraz przygotować własną wtyczkę do Presty z rozbudowanym endpointem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
actirana Posted December 14, 2023 Share Posted December 14, 2023 Dziękuję za odpowiedzi. Zaktualizuje i... Poczekam co się wydarzy 😉 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted December 14, 2023 Author Share Posted December 14, 2023 Mój moduł dodaje zasób bl_order, którego można używać zamiast order i tam jest wskazany paczkomat zgodnie z tym, jak to robi moduł Baselinkera. Dodanie nowego ogólnego pola do zamówienia aby mogło być odczytywane przez API do rozważenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diwad Posted January 10 Share Posted January 10 @Daresh czy wybór paczkomatu od razu bierze pod uwagę wpisany przez klienta adres, czy klient musi podać go ponownie wyszukując paczkomat? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted January 10 Author Share Posted January 10 Moduł nie bierze pod uwagę adresu klienta, odpala okienko wyboru paczkomatu z wykorzystaniem kodu InPostu, pobieranego na bieżąco z ich strony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ewwka Posted January 11 Share Posted January 11 (edited) Witam, A czy jest szansa na taki sam moduł ale na Orlen paczka ? Edited January 11 by Ewwka (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted January 12 Author Share Posted January 12 Na ten moment nie ma takich planów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ewwka Posted February 6 Share Posted February 6 On 1/12/2024 at 12:22 PM, Daresh said: Na ten moment nie ma takich planów. To może za niewielką opłatą ponieważ do Paczkomatów Inpost jest po prostu świetny, prosty, przejrzysty i działa świetnie. Plis Plis Plis Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted February 6 Author Share Posted February 6 Może gdyby pojawił się u nas za jakiś czas jakiś praktykant to coś takiego mu zlecimy, na razie brak czasu żeby zainteresować się tematem Orlenu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ewwka Posted February 7 Share Posted February 7 (edited) 15 hours ago, Daresh said: Może gdyby pojawił się u nas za jakiś czas jakiś praktykant to coś takiego mu zlecimy, na razie brak czasu żeby zainteresować się tematem Orlenu OK Zapytam jeszcze czy można na bazie Pana powyższego modułu Paczkomaty 24/7 modyfikować go do Orlen paczka ? Choć nie wiem czy w ogóle jest to realne Edited February 7 by Ewwka (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted February 7 Author Share Posted February 7 To darmowy moduł, można z nim zrobić wszystko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
A.T.T Posted March 7 Share Posted March 7 (edited) @Daresh autor i doświadczeni użytkownicy Trafiłem na ten wątek szukając przyczyny, z powodu której w mailach do Klienta (i w szczegółach zamówienia z historii zamówień) wyświetla się adres dostawy a nie paczkomat. I zanim zaciągnę i zainstaluję Twój moduł to zapytam: 1. Rozwiąże on w/w problem? 2. Zadziała z 1.7.8.7? 3. Jeśli poszłoby coś nie tak, czy wyłączenie/odinstalowanie modułu przywróci stan "sprzed"? PS sklep działa w trybie przerwy, a moduł InPost jest skonfigurowany na konto testowe, o ile ma to znaczenie. PS2 W mailu do administratora sklepu wyświetla się (prawidłowo) paczkomat i pod nim adres dostawy. Dziękuję z górki za ew. odpowiedzi Edited March 7 by A.T.T (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted March 7 Author Share Posted March 7 3XTAK Ważne żeby moduł był pierwszy na hooku actionValidateOrder Link to comment Share on other sites More sharing options...
A.T.T Posted March 7 Share Posted March 7 2 minutes ago, Daresh said: 3XTAK Ważne żeby moduł był pierwszy na hooku actionValidateOrder Super! Dzięki. W takim razie podejmę próbę. Z hookiem i pozycją powinienem sobie poradzić. Drobna korekta - w aktualnej sytuacji w mailu do admina jest nr paczkomatu i adres paczkomatu, a nie adres dostawy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
A.T.T Posted March 7 Share Posted March 7 Na początek wielkie dzięki dla Autora Zainstalowałem, poustawiałem i wygląda że mój problem zostal rozwiązany i w dodatku prawidłowo geolokalizację zaciąga. Póki co: - nie działa wybór paczkomatu przy konfiguracji "lista rozwijana", działa jednak okno modal, pobadam jeszcze zagadnienie, bo coś mi dziś hosting dziwnie działa. Ale nawet jak nie zadziała to nic się nie dzieje. Modal też jest OK. - nie wiem, czy i jak da się stworzyć kilka przewożników InPost w oparciu o moduł. Może to być konieczne, bo mam w sklepie grupę towarów bardzo lekkich, dla których mam osobne limity wagowe (na maksymalny gabaryt C wchodzi np. 4 kg i do tej pory miałem odrębnych przewoźników InPost (ze indywidualnymi limitami wagi) ustawionych. To może być większy problem. - w sklepie mam ok. 400 produktów i niestety, dodanie nowego przewoźnika będzie wymagało wyklikania każdego produktu i zmiana preferowanych sposobów dostawy. Ale to z kolei być może się da rozwiązać przez modyfikacje wprost w bazie danych. Ale by to zrobić musze rozwiązac w/w problem z "powieleniem" przewożnika "z modułu" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted March 7 Author Share Posted March 7 Moduł sam dodaje kilku przewoźników - Paczkomaty pobranie, Paczkomaty weekend, więc powinno być do zrobienia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
A.T.T Posted March 7 Share Posted March 7 Just now, Daresh said: Moduł sam dodaje kilku przewoźników - Paczkomaty pobranie, Paczkomaty weekend, więc powinno być do zrobienia. W sumie nie pomyślałem, rzeczywiście, 3 mi powinny wystarczyć jak "ponaciągam" trochę wagi. 10 byłoby idealnie. Moge w tych "modułowych" dowolnie zmieniać nazwy? Wszak moduł jakoś "wybiera", który przewoźnik jest pod jego kontrolą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted March 7 Author Share Posted March 7 Nazwy można dowolnie zmieniać, liczą się pola w bazie danych: is_module, external_module_name Link to comment Share on other sites More sharing options...
A.T.T Posted March 7 Share Posted March 7 1 minute ago, Daresh said: Nazwy można dowolnie zmieniać, liczą się pola w bazie danych: is_module, external_module_name Pewnie odpowiednie carrier_ID czy coś tego typu tam jest - wtedy dałbym radę "podmienić" w bazie odpowiednie pola i wskazać, których przewoźników moduł ma obsłużyć. Czad Link to comment Share on other sites More sharing options...
A.T.T Posted March 7 Share Posted March 7 (edited) 19 hours ago, Daresh said: Nazwy można dowolnie zmieniać, liczą się pola w bazie danych: is_module, external_module_name Jaka nazwa tabeli / tabel w których mam grzebać? Edit: Ogarnięte chyba. Edited March 8 by A.T.T (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
netin127 Posted May 20 Share Posted May 20 Cześć Daresh, świetna robota z tym pluginem! Korzystam na stronie z wersji 1.4.5, od pewnego czasu mam dużo klientów z ukraińskim językiem zamawiających do paczkomatów. Kilkanaście razy nam odpięło Baselinkera, gdyż przy pobieraniu przez api, danych z Twojego modułu, kod zwracał: Code: api_error#5 - Text: [PHP Notice #8] Undefined offset: 1 (/home/nazwa_uzytkownika/domains/nasza_strona/public_html/modules/gmparcellocker/gmparcellocker.php, line 236) Czyli odpowiedzialny kod w skrypcie gmparcellocker.php: public function getParcelAddressForCart($cartId) { $pointData = $this->getPointDataForCart($cartId, true); $parts = explode('|', $pointData); $address = [ 'parcel_name' => $parts[0], 'address' => $parts[1], 'postcode' => substr(trim($parts[2]), 0, 6), 'city' => trim(substr($parts[2], 7)) ]; return $address; } Między innymi na podsumowaniu zamówienia w naszej prestashop, jest wybrany dostawca inpost paczkomaty, ale dane to null. Jednocześnie przeprowadzając manualne testy wykrzaczenia koszyka z niepodawaniem adresu paczkomatu, nie mogliśmy przejść do płatności. Czy może mieć tutaj wpływ język wprowadzania "ukraiński", który potem jest źle przetwarzany? Prosiłbym o pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted May 20 Author Share Posted May 20 Ktoś już chyba mi to zgłaszał i zrobiłem poprawkę w wersji 1.4.6, właśnie ją wrzuciłem do pierwszego posta w wątku. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kkk12312412412 Posted June 18 Share Posted June 18 Wtyczka dziala z Presta 8 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
revkrk Posted July 23 Share Posted July 23 (edited) Aktualizacja do najnowszej wersji 1.4.6 rozwiązuje podany poniżej problem z baselinkerem. Witam, dzisiaj pojawił mi się problem z modułem. Od wczoraj baselinker nie pobierał mi nowych zamówień ze sklepu: Wystąpił błąd podczas pobierania zamówień: [PHP Notice #8] Undefined offset: 1 (/home/***/public_html/modules/gmparcellocker/gmparcellocker.php, line 238) Ok, właśnie zauważyłem, że nie mam najnowszej wersji modułu. Zaktualizuję i napiszę, czy działa. Miałem wersję 1.4.1 Edited July 23 by revkrk (see edit history) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted July 23 Author Share Posted July 23 Dokładnie, zawsze warto mieć najnowszą wersję modułu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ramage Posted August 9 Share Posted August 9 Mam problem taki, że posiadam setki produktów z ustawionymi już dostępnymi przewoźnikami. Twój moduł stworzył dodatkowych przewoźników, ale mi zależy na tym, aby móc ustawić w pliku lub bazie danych do jakiego ID przewoźnika ma wyświetlać się mapa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted August 9 Author Share Posted August 9 Trzeba podejrzeć w bazie danych jak wygląda przewoźnik utworzony przez moduł i jakie ma pola w tabeli ps_carrier, a potem odpowiednio zmodyfikować takiego istniejącego przewoźnika. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ramage Posted August 9 Share Posted August 9 Ok, otworzyłem mojego przewoźnika z ID 69 i zmieniłem w kolumnie is_module z 0 na 1 oraz wprowadziłem nazwę gmparcellocker w polu external_module_name Przewoźnik znikł z listy wyboru. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted August 9 Author Share Posted August 9 To chyba nie wystarczało, ale już nie pamiętam bo rzadko tak grzebiemy w bazie. Inne pola też się raczej muszą zgadzać, nie tylko te dwa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ramage Posted August 9 Share Posted August 9 Ok, potestowałem. need range potrzeba dać na 1. Inaczej przewoźnik nie pokaże się na liście. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
koniofix Posted August 12 Share Posted August 12 Dopiero niedawno zauważyłem opcję "Zamień adres dostawy na adres paczkomatu" - i jest gites, nareszcie klienci nie alarmują "przecież zamawiałem do paczkomatu". Minus jest taki, że w BL mam teraz na liście zamówień listę paczkomatów zamiast nazwisk klientów co trochę utrudnia pracę. Miałby ktoś pomysł na to? Daresh: może by wpisywać nazwę paczkomatu w pole firma i zostawiać Imię i nazwisko? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted August 13 Author Share Posted August 13 Raczej nie zmienię tego ogólnie w module, bo wielu użytkowników może już w ten sposób z tego korzystać, ewentualnie możemy rozważyć jakieś indywidualne modyfikacje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carbonique Posted August 13 Share Posted August 13 Dzień dobry, próbuję skonfigurować moduł ale coś mi nie wychodzi. Zainstalowałem moduł i dodało mi 3 nowych przewoźników, skonfigurowałem ich, ale nie widzę ich podczas zamawiana. Proszę o pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted August 13 Author Share Posted August 13 Dodani przewoźnicy ogólnie nie różnią się wiele od zwykłych przewoźników Presty, więc trzeba raz jeszcze dokładnie sprawdzić ich konfigurację, widocznością przewoźnika steruje Presta, a nie moduł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carbonique Posted August 13 Share Posted August 13 Właśnie nie wiem o co chodzi, bo widoczność jest ustawiona, wszystko jest tak jak powinno być a nie pokazuje się. Może coś uda mi się coś wyczarować Link to comment Share on other sites More sharing options...
koniofix Posted August 13 Share Posted August 13 Poradziłem dzięki wykorzystaniu pola dodatkowego, które da się wyciągnąć na listę zamówień. Mapowanie og_remap: extra_field_1=invoice_fullname (w ustawieniach zaawansowanych wtyczki BL do presty). Myślę, że dosyć pożyteczna poprawka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dabeattg Posted August 14 Share Posted August 14 11 godzin temu, Carbonique napisał: Właśnie nie wiem o co chodzi, bo widoczność jest ustawiona, wszystko jest tak jak powinno być a nie pokazuje się. Może coś uda mi się coś wyczarować A masz prawidłowo przypisane do kraju? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carbonique Posted August 14 Share Posted August 14 1 hour ago, dabeattg said: A masz prawidłowo przypisane do kraju? Właśnie w tym problem, że jest ustawione a nie działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carbonique Posted August 14 Share Posted August 14 Dobra, wszystko działa. Musiałem coś porąbać z tym, bo jak wyłączyłem widoczność dodanego kuriera na początku sklepu to nagle się pojawił paczkomat. Musiałem usunąć zwykłego kuriera i dodać go na nowo i teraz jest wszystko w porządku Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubenos14 Posted August 21 Share Posted August 21 Ma ktoś pomysł dlaczego moduł paczkomatów, furgonetki, apaczki i ten z tematów mimo kombinowania z zaczepami nie wyświetlają mi mapy paczkomatów? presta 1.7.7.1 i supercheckout Link to comment Share on other sites More sharing options...
feronek Posted August 27 Share Posted August 27 @Daresh czy Twój moduł jest kompatybilny z modułem One Page Checkout & Social Login od PrestaHero? Bo po instalacji nie pojawia mi się wybór mapy w OPC&SL. Napisalam do PrestaHero, żeby to sprawdzili ale nie wiem, czy to Oni powinni się tym zająć, czy mam poprosić Ciebie 😞 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts