Daresh Posted May 12, 2021 Author Share Posted May 12, 2021 Nie, moduł wyświetla listę paczkomatów na podstawie kodu pobieranego każdorazowo z InPostu, jeżeli czegoś tam brakuje to jest to poza wpływem modułu. Proponuję porównać jak to wygląda na demo InPostu: https://geowidget.easypack24.net/examples/basic.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
gs2k Posted May 12, 2021 Share Posted May 12, 2021 Już wiadomo o co chodzi. Moduł pobiera paczkomaty. A to drugie miejsce to paczkopunkt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
edi_pg Posted May 13, 2021 Share Posted May 13, 2021 Mam problem z modułem. Do tej pory działał ok, ale od niedawna coś spowodowało że po kliknięciu w wybór paczkomatu, nie wyskakuje okienko wyboru. Postanowiłem odinstalować moduł i zainstalować nową wersję. Po tym zabiegu, przewoźnik dodany przez moduł nie pojawia się w koszyku. Jest skonfigurowany i ustawiony jako wyświetlany. Gdzie może leżeć problem? Koszyk standardowy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
matencore Posted May 19, 2021 Share Posted May 19, 2021 Dziękuję mistrzu za ten moduł. Jak tylko uzyskam pierwszych klientów, rzucę parę złotych na piwo! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marleyfordogs Posted May 23, 2021 Share Posted May 23, 2021 Dzięki za moduł. Presta 1.7.6.9 działa wszystko poprawnie. Gdy zainstalowałem moduł zrobiłem jednocześnie proponowane aktualizacje innych modułów i miałem problem z wyświetlaniem wyboru paczkomatu. Musiałem odtworzyć sklep z kopii i tylko zainstalowałem Pana moduł. Wszystko gra. Nie wiem, która aktualizacja wszystko psuła..... nie będę aktualizować i będę pamiętać o kopiach bezpieczeństwa Link to comment Share on other sites More sharing options...
puchatekshop.pl Posted June 19, 2021 Share Posted June 19, 2021 Zainstalowałem moduł i niestety po zrobieniu szybkiego testu nie mogę wejść w zamówienia... Wyrzuca te błędy: in classes/controller/AdminController.php (line 2749) AdminControllerCore->l('InPost Shipping Orders')in modules/inpostshipping/controllers/admin/AdminInpostshippingController.php (line 25) AdminInpostShippingController->__construct(false, false)in classes/controller/Controller.php (line 233) ControllerCore::getController('AdminInpostshippingController')in classes/Dispatcher.php (line 510) DispatcherCore->dispatch()in admin571kmucm2/index.php (line 93) Próbuję od kilku godzin ogarnąć problem bo nie widzi mi się przywracanie kopii zapasowej całego serwisu. Także ten moduł nieźle nabroił i na pewno nie polecę go nikomu. Informacyjnie: Presta w wersji: 1.7.7.1 PHP: 7.4 (testowo zmieniałem na zalecaną 7.1 bez poprawy) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted June 21, 2021 Author Share Posted June 21, 2021 Podane błędy pochodzą z modułu inpostshipping, a nie z tego modułu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tapolsky Posted July 23, 2021 Share Posted July 23, 2021 Hi, can you make the same module for prestashop 1.6? Link to comment Share on other sites More sharing options...
n0rb92 Posted August 3, 2021 Share Posted August 3, 2021 Witam, ja mam takie pytanie, moduł domyślnie ma opcję paczkomat i paczkomat weekand, jest możliwość dodania 3 opcji paczkomatu tak by mieć skonfigurowane pod 3 gabaryty paczki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BCK Posted August 17, 2021 Share Posted August 17, 2021 Dziękuję za ten moduł @Daresh! Chciałam tylko dać znać, że obecnie w dokumentacji Geowidget jest możliwość filtrowania po możliwości płatności kartą (paymentFilter w window.easyPack.init). Udało mi się wykombinować żeby zadziałało, choć podejrzewam, że moje rozwiązanie jest trochę łopatologiczne i idzie to zrobić ładniej Jednak ważne że działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted August 17, 2021 Author Share Posted August 17, 2021 Dzięki za informację W wolnej chwili się temu przyjrzę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted September 5, 2021 Author Share Posted September 5, 2021 Przyjrzałem się trochę tym pobraniom i nie jest to takie proste jak z paczkomatami weekendowymi, czyli nie wystarczy dodać kuriera, bo wybór zwykłego paczkomatu (nie pobraniowego) może się ustawić również w pobraniowym, a to by nie było za dobre. Więc to raczej większe zagadnienie żeby zrobić te pobrania poprawnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lysybogu Posted October 8, 2021 Share Posted October 8, 2021 On 5/4/2021 at 9:42 AM, Mareczin said: Hej, pytanie odnośnie 3 punktu. Który dokładnie kod za to odpowiada to zmodyfikowałbym pod swój motyw. Pozdrawiam. odpowiada za to kod w pliku modules/gmparcellocker/views/js/gmparcellocker.js : if ($('.chosen-parcel').text().length > 3) { $('button[name="confirmDeliveryOption"]').attr('disabled', false); } else { $('button[name="confirmDeliveryOption"]').attr('disabled', true); } Link to comment Share on other sites More sharing options...
webspy Posted October 15, 2021 Share Posted October 15, 2021 Witam, Czy ktoś ma podobny problem, że jeśli się nie wybierze żadnego paczkomatu to można przejść dalej do płatności? Problem pojawia się tylko kiedy są dwie opcje wyboru przewoźnika czyli inpost i inpost weekend. Tam są chyba dwa takie same nazwy ID pola button, ale nie wiem jak to pozmieniać aby poprawnie działało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
webspy Posted October 19, 2021 Share Posted October 19, 2021 On 10/15/2021 at 11:34 PM, webspy said: Witam, Czy ktoś ma podobny problem, że jeśli się nie wybierze żadnego paczkomatu to można przejść dalej do płatności? Problem pojawia się tylko kiedy są dwie opcje wyboru przewoźnika czyli inpost i inpost weekend. Tam są chyba dwa takie same nazwy ID pola button, ale nie wiem jak to pozmieniać aby poprawnie działało. Tymczasowo problem rozwiązany po zmianie z 3 na 6 w pliku gmparcellocker.js if ($('.chosen-parcel').text().length > 6) { $('button[name="confirmDeliveryOption"]').attr('disabled', false); } else { $('button[name="confirmDeliveryOption"]').attr('disabled', true); } Link to comment Share on other sites More sharing options...
TrynA Posted October 21, 2021 Share Posted October 21, 2021 Cześć, czy komuś zdarzył się wam taki problem, że jeśli wybiorę inną metodę dostawy to przy zmianie na inpost paczkomaty nie wyświetla się możliwość wyboru paczkomatu ? Po wyjściu z koszyka i wejściu ponownie, możliwość powraca. Na szablonie domyślnym wszystko działało ok, teraz mam inny szablon i niestety takie coś się dzieje. Ma ktoś jakiś pomysł? Link to comment Share on other sites More sharing options...
*mariusz* Posted November 6, 2021 Share Posted November 6, 2021 Cześć, czy wyjdzie wersja pod prestę 1.7.8, czy tylko u mnie nie działa po aktualizacji ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted November 7, 2021 Author Share Posted November 7, 2021 U mnie na czystej 1.7.8.0 wszystko pięknie działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markoni Posted November 19, 2021 Share Posted November 19, 2021 Dnia 19.10.2021 o 9:29 AM, webspy napisał: Dnia 19.10.2021 o 9:29 AM, webspy napisał: Dnia 15.10.2021 o 11:34 PM, webspy napisał: Witam, Czy ktoś ma podobny problem, że jeśli się nie wybierze żadnego paczkomatu to można przejść dalej do płatności? Problem pojawia się tylko kiedy są dwie opcje wyboru przewoźnika czyli inpost i inpost weekend. Tam są chyba dwa takie same nazwy ID pola button, ale nie wiem jak to pozmieniać aby poprawnie działało. Tymczasowo problem rozwiązany po zmianie z 3 na 6 w pliku gmparcellocker.js if ($('.chosen-parcel').text().length > 6) { $('button[name="confirmDeliveryOption"]').attr('disabled', false); } else { $('button[name="confirmDeliveryOption"]').attr('disabled', true); } Niestety nie pomogła zmiana z 3 na 6 w PrestaShop 1.7.7.2. Jeśli się nie wybierze żadnego paczkomatu to można przejść dalej do płatności. Czy ma ktoś inny pomysł na rozwiązanie tego problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
webspy Posted November 19, 2021 Share Posted November 19, 2021 8 hours ago, Markoni said: Niestety nie pomogła zmiana z 3 na 6 w PrestaShop 1.7.7.2. Jeśli się nie wybierze żadnego paczkomatu to można przejść dalej do płatności. Czy ma ktoś inny pomysł na rozwiązanie tego problemu. Wyczyszczona pamięć podręczna po zmianie? w przeglądarce ctrl+F5 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted November 20, 2021 Author Share Posted November 20, 2021 Zmiana z 3 na 6 nie ma prawa nic pomóc, moduł ogólnie nie ma problemu z tą wersją Presty, ale oczywiście może być problem na konkretnym sklepie, wynikający np. z używania innych modułów, które generują jakieś błędy JavaScript i to by wymagało indywidualnej analizy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
webspy Posted November 20, 2021 Share Posted November 20, 2021 14 hours ago, Daresh said: Zmiana z 3 na 6 nie ma prawa nic pomóc, moduł ogólnie nie ma problemu z tą wersją Presty, ale oczywiście może być problem na konkretnym sklepie, wynikający np. z używania innych modułów, które generują jakieś błędy JavaScript i to by wymagało indywidualnej analizy. W takim razie do czego jest ten kod: if ($('.chosen-parcel').text().length > 3) window.setInterval(function () { if ($('.gmparcellocker-button').is(':visible')) { window.checkGmParcellocker = true; if ($('.chosen-parcel').text().length > 3) { $('button[name="confirmDeliveryOption"]').attr('disabled', false); } else { $('button[name="confirmDeliveryOption"]').attr('disabled', true); } } else { if (window.checkGmParcellocker) { $('button[name="confirmDeliveryOption"]').attr('disabled', false); window.checkGmParcellocker = false; } } }, 500); Presta 1.7.7.8 -> liczba 3 -> button confirmDeliveryOption aktywny jak nie mamy wybranego żadnego paczkomatu. liczba 6 -> button confirmDeliveryOption disabled (nie można przejść dalej do płatności) Sytuacja oczywiście tylko przy dostępnych dwóch opcjach paczkomat i paczkomat weekend. W mojej sytuacji pomaga taka zmiana. Jak ktoś ma inne rozwiązanie to chętnie zobaczę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted November 20, 2021 Author Share Posted November 20, 2021 To sprawdza czy w polu na wybrany paczkomat coś jest wpisane. Faktycznie przy dwóch opcjach to bierze oba pola i daje 6 gdy nie jest nic wybrane, więc można zmienić na 6. Link to comment Share on other sites More sharing options...
massur Posted November 29, 2021 Share Posted November 29, 2021 Przeczytałem cały wątek ale nie znalazłem odpowiedzi. Kilka razy przewinęło się pytanie/problem z możliwością złożenia zamówienia do paczkomatu bez dodania numeru telefonu. Jak sobie poradziliście z tym problemem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
webspy Posted November 29, 2021 Share Posted November 29, 2021 22 minutes ago, massur said: Przeczytałem cały wątek ale nie znalazłem odpowiedzi. Kilka razy przewinęło się pytanie/problem z możliwością złożenia zamówienia do paczkomatu bez dodania numeru telefonu. Jak sobie poradziliście z tym problemem? Ja ustawiłem nr telefonu komórkowego jako pole wymagane. Trzeba podać aby przejść dalej do wyboru przewoźnika. Teraz już chyba nie da się nic wysłać bez nr tel czy to kurier czy paczkomat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
massur Posted November 29, 2021 Share Posted November 29, 2021 (edited) A gdzie się to ustawia? Szukam i coś mi chyba umyka... EDIT: OK, znalazłem - może komuś się przyda: Sprzedaż - Klienci - Adresy - "Ustaw pola wymagane w tej sekcji" Edited November 29, 2021 by massur (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
webspy Posted November 29, 2021 Share Posted November 29, 2021 Oryginalnie jest phone - czyli to będzie Numer telefonu. Jak chcesz aby było "Nr telefonu komórkowego" (czasami się przytrafiło, że ktoś wpisał stacjonarny ) musisz zmienić pola w "Położenie -> Kraje -> Edytuj: Poland \> Format adresu Wywalasz phone i dajesz phone_mobile, no i trzeba to zmienić Sprzedaż - Klienci - Adresy - "Ustaw pola wymagane w tej sekcji" phone_mobile. Tylko nie wiem czy jest sens bo i tak walidacja w preście tego nie sprawdza czy jest poprawny format nr komórkowego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomson2612 Posted December 2, 2021 Share Posted December 2, 2021 Cześć, czy masz podobny moduł ale odnoszący się np. do Paczkomatów Orlen i np. Punktów odbioru w Żabkach ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
grze11 Posted January 12, 2022 Share Posted January 12, 2022 Mam problem z modułem, pole wybierz paczkomat nie jest wymagane poprzez co można dokonać płatności nie wybierając paczkomatu, można to gdzie zmienić ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
grze11 Posted January 12, 2022 Share Posted January 12, 2022 Link to comment Share on other sites More sharing options...
webspy Posted January 13, 2022 Share Posted January 13, 2022 On 1/12/2022 at 12:08 PM, grze11 said: Mam problem z modułem, pole wybierz paczkomat nie jest wymagane poprzez co można dokonać płatności nie wybierając paczkomatu, można to gdzie zmienić ?? problem z przejściem do płatności bez wybrania paczkomatu jest opisany kilka postów wyżej. Masz dwa paczkomaty w dostawie? paczkomat i paczkomat weekend? Link to comment Share on other sites More sharing options...
grze11 Posted January 14, 2022 Share Posted January 14, 2022 Jeden paczkomat Link to comment Share on other sites More sharing options...
webspy Posted January 14, 2022 Share Posted January 14, 2022 To już potrzebnych jest więcej informacji. Jaka wersja presty, jak masz dodatkowe moduły wysyłki to wyłącz i spróbuj ponownie. Wyczyść pamięć podręczną. Problem może też być z szablonem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alusplus Posted January 18, 2022 Share Posted January 18, 2022 On 10/27/2020 at 11:03 AM, Holian said: Dzięki za wtyczkę, dorzucę kilka swoich uwag 1. Po wpisaniu adresu lista rozwijalna rozwija się pod oknem (jak w załączonym screenie) 2. W ustawieniach wybrałem żeby podmieniał opcje na adres dostawy paczkomatu - w mailu do klienta faktycznie zmienia, natomiast w mailu na sklep zostaje stary adres wersja wtyczki: 1.4 PS 1.7.6.5 PHP: 7.1.33 szablon: warehouse theme 4.3.2 - tu może być problem z tym 1 punktem (się gryzą) edit1: na problem numer 2 znalazłem rozwiązanie odpowiedz w aktualizacjach jak byk wypisana edit2: Dalsze obserwacje, niestety wychodzi, że jednak się gryzie z szablonem: 1. input-group ma position: relative 2. inpost-search__list ma position: absolute i pozycjonuje się względem pierwszego input-group (naszej wyszukiwarki 3. modal w którym pojawia się mapa ma wyższy z-index od listy 2. Mam w zasadzie identyczny problem, po wpisaniu miejscowości lista wyświetla się w złej lokalizacji, jest jakiś spsób na naprawienie tego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
grze11 Posted March 14, 2022 Share Posted March 14, 2022 U mnie można pominąć wybór paczkomatu i przejść do płatności. Chyba pole chosen-parcel powinno być wymagane ? Można to jakoś dodać ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gary91 Posted March 31, 2022 Share Posted March 31, 2022 (edited) Wersja PS 1.7.8.5 wersja dodatku 1.4.1 w koszyku mam błąd w konsoli: sdk-for-javascript.js:2 Uncaught TypeError: Cannot set properties of null (setting 'className') Edited March 31, 2022 by Gary91 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomson2612 Posted May 8, 2022 Share Posted May 8, 2022 Napotkałem pewien bardzo poważny problem. Nie wiem co się stało ale klienci od wczoraj zwrócili uwagę, że nie mogą wybrać paczkomatu. Otóż po sprawdzeniu faktycznie mapa się wyświetla, można znaleźć paczkomat ale przycisk Wybierz nie działa. Okno się nie zamyka i nie wstawia wybranego paczkomatu jednakże po odświeżeniu strony numer paczkomatu zostaje zaczytany. Sprawdziłem w konsoli i wyświetla błąd: gmparcellocker.js:24 Failed to load resource: the server responded with a status of 500 () module/gmparcellocker/ajax:1 Gdzie może być problem ?? Presta aktualna w wersji 1.7.8.5 - nic ostatnio nie było aktualizowane ani zmieniane po stronie backoffice. Wielkie dzięki za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted May 8, 2022 Author Share Posted May 8, 2022 Na czystej 1.7.8.5 działa bez zarzutu, więc to musi być coś innego, szczegóły na temat błędu 500 powinny być zapisywane w logach błędów PHP na serwerze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomson2612 Posted May 9, 2022 Share Posted May 9, 2022 Nie wiem dlaczego odnosi się do module/gmparcellocker/ajax:1 dokładnie do linii 23 error: function (jqXHR, textStatus) { console.log(jqXHR.responseText); } A w logach nic nie mogę znaleźć Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomson2612 Posted May 9, 2022 Share Posted May 9, 2022 W logach serwera znalazłem tylko takie informacje: File not found /folder-admina/@/themes/default/js/vendor/index.php /folder-admina/@/themes/default/js/vendor/index.php] /folder-admina/@/themes/default/js/bundle/utils/index.php] /folder-admina/@/themes/default/js/bundle/components/index.php] /folder-admina/@/themes/default/js/index.php] /folder-admina/@/themes/default/js/vendor/index.php] /folder-admina/@/themes/default/js/bundle/utils/index.php /folder-admina/@/themes/default/js/vendor/index.php] /folder-admina/@/themes/default/js/bundle/utils/index.php] /folder-admina/@/themes/default/js/bundle/components/index.php] /folder-admina/@/themes/default/js/index.php] /folder-admina/@/themes/default/js/vendor/index.php] /folder-admina/@/themes/default/js/vendor/index.php] /folder-admina/@/themes/default/js/bundle/utils/index.php] /folder-admina/@/themes/default/js/index.php] /folder-admina/@/themes/default/js/bundle/components/index.php /folder-admina/@/themes/default/js/vendor/index.php] /folder-admina/@/themes/default/js/bundle/utils/index.php] /folder-admina/@/themes/default/js/bundle/components/index.php /folder-admina/@/themes/default/js/index.php] Nie wiem juz o co chodzi .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TrynA Posted May 13, 2022 Share Posted May 13, 2022 Cześć, czy jest możliwość żeby adres paczkomatu dodawał się w wiadomości do zamówienia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
prestacity Posted August 4, 2022 Share Posted August 4, 2022 Ale co to za moduł skoro można przejść do następnego kroku nie wybierając Paczkomatu? A jak ktoś się pomyli i nie zaznaczy? Funkcja nie puszczająca dalej jest obowiązkowa wręcz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted August 4, 2022 Author Share Posted August 4, 2022 I ta funkcja jest w module od samego początku, jeżeli na jakimś sklepie przepuszcza to jest to inny problem, wymagający osobnej analizy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
prestacity Posted August 4, 2022 Share Posted August 4, 2022 Przepuszcza na etapie wyboru formy wysyłki. Testowałem tez na demie sklepu który udostępniłeś i tam tez przepuszcza bez wybranego Paczkomatu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted August 4, 2022 Author Share Posted August 4, 2022 To jest związane z tym paczkomatem w weekend, który doszedł później. Wyżej ktoś pisał jak sobie z tym poradził, bez tego nie puszcza dalej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
prestacity Posted August 4, 2022 Share Posted August 4, 2022 Faktycznie, pomogła zamiana na 6 znaków. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tendina Posted September 16, 2022 Share Posted September 16, 2022 Hej, Dziś pojawił się problem z pobieraniem zamówień do Baselinkera. Pojawia się błąd: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tendina Posted September 16, 2022 Share Posted September 16, 2022 Hej, Dziś pojawił się problem z pobieraniem zamówień do Baselinkera. Przy próbie pobrania zamówień pojawia się błąd: <message><![CDATA[[PHP Notice #8] Undefined offset: 2 (/home/admin/web/tendina.pl/public_html/modules/gmparcellocker/gmparcellocker.php, line 240)]]></message> Co może być przyczyną? Po stronie sklepu nie było nic zmieniane. W Baselinker sklep podłączony ponownie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ComGrafPL Posted September 16, 2022 Share Posted September 16, 2022 (edited) Jeśli jeszcze nie masz, to zainstaluj sobie dodatkowy moduł do Baselinkera, który pomaga w takich przypadkach. Napisz do ich pomocy technicznej. Udostępniają go bez opłat. Edited September 16, 2022 by ComGrafPL (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tendina Posted September 16, 2022 Share Posted September 16, 2022 23 minutes ago, ComGrafPL said: Jeśli jeszcze nie masz, to zainstaluj sobie dodatkowy moduł do Baselinkera, który pomaga w takich przypadkach. Napisz do ich pomocy technicznej. Udostępniają go bez opłat. Właśnie od nich dostałem info o błędzie. Nic nie wspominali o rozwiązaniu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ComGrafPL Posted September 16, 2022 Share Posted September 16, 2022 1 minutę temu, Tendina napisał: Właśnie od nich dostałem info o błędzie. Nic nie wspominali o rozwiązaniu. Jeśli do integracji używacie tylko API, zapytajcie ich o dodatkowy moduł: v0.0.23 - z BaseLinker - Rozszerzenia API na potrzeby integracji z BaseLinkerem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tendina Posted September 16, 2022 Share Posted September 16, 2022 26 minutes ago, ComGrafPL said: Jeśli do integracji używacie tylko API, zapytajcie ich o dodatkowy moduł: v0.0.23 - z BaseLinker - Rozszerzenia API na potrzeby integracji z BaseLinkerem Niestety ta wtyczka nie pomogła @Daresh pomożesz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted September 19, 2022 Author Share Posted September 19, 2022 Jeżeli gdzieś zaplątał się jakiś Notice to może być to objaw włączenia trybu debug czy raportowania błędów w jakiś inny sposób. Czy przy zamówieniu, którego dotyczy ten błąd paczkomat pojawia się poprawnie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tendina Posted September 19, 2022 Share Posted September 19, 2022 1 minute ago, Daresh said: Jeżeli gdzieś zaplątał się jakiś Notice to może być to objaw włączenia trybu debug czy raportowania błędów w jakiś inny sposób. Czy przy zamówieniu, którego dotyczy ten błąd paczkomat pojawia się poprawnie? Jeśli moduł jest włączony, to zamówienia do Baselinkera w ogóle się nie pobierają. Jak wyłączę moduł, to zamówienia się pobierają, ale bez numeru Paczkomatu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted September 19, 2022 Author Share Posted September 19, 2022 Gdyby to był jakiś ogólny błąd, to raczej więcej użytkowników by tutaj pisało, to raczej musi być coś specyficznego dla tego sklepu, co wymagałoby indywidualnej analizy. Ale tak jak pisałem powyżej, zaplątanie się komunikatu Notice wskazuje na to, że w jakiś sposób włączyło się raportowanie błędów w PHP i one się zaczynają przewijać w różnych miejscach. Wystarczy jeden taki komunikat w miejscu, w którym zewnętrzny system oczekuje czegoś konkretnego i już się komunikacja sypie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
palunia199773 Posted October 25, 2022 Share Posted October 25, 2022 Dziękuję za ten moduł, wszystko działa jak trzeba Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mateusz Jedrzejczyk Posted November 30, 2022 Share Posted November 30, 2022 Cześć, mam wersję 1.4.0 w jednym ze sklepów i wszystko grało. Zainstalowałem teraz najnowszą wersję na nowym sklepie i nie pobiera mi numeru paczkomatu do zamówienia BaseLinkera. Jak można zdiagnozować przyczynę? Czy ten moduł od Baselinkera może pomóc w rozwiązaniu problemu? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted November 30, 2022 Author Share Posted November 30, 2022 Jeżeli na sklepie nie ma zainstalowanego modułu 'baselinker' to zachowanie modułu powinno być takie samo w wersji 1.4.3 jak w 1.4.0. Można też spróbować zainstalować moduł od Baselinkera. Ale bywają konflikty w momencie gdy moduł już jest na sklepie, a próbuje się zainstalować moduł 'baselinker'. Żeby ich uniknąć można na czas instalacji modułu 'baselinker' deaktywować moduł paczkomatów np. zmieniając nazwę jego folderu. Pomyślę nad tym, żeby wyeliminować te konflikty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mateusz Jedrzejczyk Posted December 1, 2022 Share Posted December 1, 2022 Zainstalowałem moduł od Baselinker i był konflikt. Wyłączenie modułu paczkomatów nie pomogło. W tym momencie gdy są oba moduły włączone to zamówienia w ogóle się nie pobierają tak jak to napisał ktoś wyżej 🤔 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted December 1, 2022 Author Share Posted December 1, 2022 Wrzuciłem wczoraj do pierwszego posta nową wersję 1.4.4. Może pozwoli ona uniknąć tych konfliktów. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mateusz Jedrzejczyk Posted December 1, 2022 Share Posted December 1, 2022 Teraz działa super! Wszystkie dane się pobierają, dziekuję! Link to comment Share on other sites More sharing options...
feronek Posted December 21, 2022 Share Posted December 21, 2022 Zainstalowałam (Prestashop 1.7.8.7) zintegrowałam z BL i.. moduł podmienia dane do wysyłki na dane do paczkomatu, a - moim zdaniem - powinien przesyłać dane do wysyłki i dane do paczkomatu (w danych do wysyłki jest np, imię i nazwisko kupującego). Co mam źle??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
feronek Posted December 21, 2022 Share Posted December 21, 2022 9 minutes ago, feronek said: Zainstalowałam (Prestashop 1.7.8.7) zintegrowałam z BL i.. moduł podmienia dane do wysyłki na dane do paczkomatu, a - moim zdaniem - powinien przesyłać dane do wysyłki i dane do paczkomatu (w danych do wysyłki jest np, imię i nazwisko kupującego). Co mam źle??? Dobra, rozwiązane (zainstalowałam aktualną wersję i jest ok) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted December 21, 2022 Author Share Posted December 21, 2022 No i super 🙂 Warto też pamiętać, że funkcjonalność podmieniania adresu dostawy na adres paczkomatu jest konfigurowalna w ustawieniach modułu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
feronek Posted January 2, 2023 Share Posted January 2, 2023 On 1/12/2022 at 12:09 PM, grze11 said: U mnie również występuje podobny błąd. W niektórych zamówieniach nie ma wybranego paczkomatu. Czytałam, że już kilka osób zgłasza fakt, że można przejść dalej bez wyboru paczkomatu. Czy jest możliwość poprawy tego modułu? Jeśli mam to zrobić sama, to w jaki sposób można to poprawić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
feronek Posted January 2, 2023 Share Posted January 2, 2023 (edited) On 11/20/2021 at 10:45 PM, Daresh said: To sprawdza czy w polu na wybrany paczkomat coś jest wpisane. Faktycznie przy dwóch opcjach to bierze oba pola i daje 6 gdy nie jest nic wybrane, więc można zmienić na 6. Mam wpisane w kodzie 6 i nadal mogę przejść bez wyboru paczkomatu. Nie korzystam z paczkomatów w weekend. Co zrobić, żeby ten wybór był konieczny? Baselinker nie pobiera zamówień bez wybranego paczkomatu, a nawet jeśli chce się wysłać zamówienie z poziomu Presty, to nie wiadomo na który paczkomat wysłać. To jest duży problem. Edited January 2, 2023 by feronek (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
feronek Posted January 2, 2023 Share Posted January 2, 2023 On 12/1/2022 at 8:54 AM, Mateusz Jedrzejczyk said: Zainstalowałem moduł od Baselinker i był konflikt. Wyłączenie modułu paczkomatów nie pomogło. W tym momencie gdy są oba moduły włączone to zamówienia w ogóle się nie pobierają tak jak to napisał ktoś wyżej 🤔 Mam zainstalowany moduł Baselinkera i co któreś zamówienie nie wpada do niego. Przejrzałam i okazuje się, że nie pobiera tych zamówień, w których nie ma wybranego paczkomatu. Jeśli naprawi się ten błąd, to może wtedy nie będzie problemu z pobieraniem zamówień Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted January 2, 2023 Author Share Posted January 2, 2023 A sklep ma standardowy koszyk, czy jakiś moduł One Page Checkout? Link to comment Share on other sites More sharing options...
feronek Posted January 2, 2023 Share Posted January 2, 2023 (edited) 4 minutes ago, Daresh said: A sklep ma standardowy koszyk, czy jakiś moduł One Page Checkout? Sklep ma Supercheckout od Knowband. Nie korzystam z paczkomatów w weekend - przewoźnik jest utworzony ale wyłączony. Ale z tego, co czytałam to na zwykłym demo sklepu też ten problem występuje. Moim zdaniem powinna być jakaś funkcja sprawdzania czy to pole zostało wypełnione. Bez względu na wszystko. Edited January 2, 2023 by feronek (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted January 2, 2023 Author Share Posted January 2, 2023 Czyli wszystko jasne. Ten moduł paczkomatów to jest podstawowy, darmowy moduł, przystosowany głównie pod standardowy checkout. Każdy inny może wymagać dostosowania, aby zablokowywał sobie przechodzenie dalej w sytuacji braku wyboru paczkomatu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
feronek Posted January 2, 2023 Share Posted January 2, 2023 6 minutes ago, Daresh said: Czyli wszystko jasne. Ten moduł paczkomatów to jest podstawowy, darmowy moduł, przystosowany głównie pod standardowy checkout. Każdy inny może wymagać dostosowania, aby zablokowywał sobie przechodzenie dalej w sytuacji braku wyboru paczkomatu. Moim zdaniem w module powinna być funkcja walidacji czy pole z danymi wybranego paczkomatu zostało wypełnione. Wtedy niezależnie od tego czy korzystam ze standardowego koszyka czy z innego, nie można byłoby przejść dalej zanim nie wybrałoby się paczkomatu. Poza tym powyżej ktoś zgłaszał, że na standardowej instalacji sklepu również można przejść bez wyboru paczkomatu. Sporo osób zgłasza Ci to jako błąd. Może warto spróbować dopisać walidację wypełnienia pola z adresem paczkomatu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
feronek Posted January 2, 2023 Share Posted January 2, 2023 Jest jakaś szansa, żebyś zrobił walidację dla pola "Wybrany paczkomat"? Ewentualnie jaki byłby koszt dostosowania modułu do koszyka Supercheckout od Knowband? Czy jesteś w stanie to zrobić, czy raczej powinnam napisać do Knowband? Link to comment Share on other sites More sharing options...
feronek Posted January 2, 2023 Share Posted January 2, 2023 (edited) Jeśli ktoś korzysta z modułu Supercheckout od firmy Knowband, to, żeby moduł paczkomaty24/7 działał i nie puszczał zamówień bez wyboru paczkomatu warto w module Supercheckout w zakładce Dostosowanie w polu na custom js wstawić kod, który ukrywa przycisk "Złóż zamówienie" jeśli ktoś nie wybierze paczkomatu: Ja wstawiłam taki kod: window.setInterval(function () { $('#supercheckout_confirm_order').css('display','block'); if ($('.gmparcellocker-button').is(':visible')) { $('#supercheckout_confirm_order').css('display','block'); window.checkGmParcellocker = true; if ($('.chosen-parcel').text().length > 6) { $('#supercheckout_confirm_order').css('display','block'); $('.alert-wrong').css('display','none'); } else { $('#supercheckout_confirm_order').css('display','none'); $('.alert-wrong').css('display','block'); } } else { if (window.checkGmParcellocker) { $('#supercheckout_confirm_order').css('display','block'); window.checkGmParcellocker = false; } } }, 500); Dodatkowo w pliku button.tpl dodałam: <div class="alert-wrong">Musisz wybrać paczkomat</div> i ostylowałam go w css: .alert-wrong { display: none; background: #ff0000; padding: 10px; color: #fff; font-weight: bold; margin: 10px auto; } Może nie jest to idealne rozwiązanie i ktoś znajdzie lepsze, ale u mnie działa. I jest szansa, że baselinker nie będzie pomijał zamówień bez wybranego paczkomatu. Edited January 2, 2023 by feronek (see edit history) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
banan_44 Posted January 10, 2023 Share Posted January 10, 2023 Pytanko, czy da się jakoś formę wysyłki do Paczkomatu za pobraniem? Wtyczka wygenerowała mi tylko cenniki wysyłek dla normalnej i weekendowej dostawy do Paczkomatu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted January 10, 2023 Author Share Posted January 10, 2023 On 1/19/2020 at 7:23 PM, Daresh said: W dokumentacji GeoWidget nie znalazłem żadnego parametru umożliwiającego wyświetlenie na mapie tylko paczkomatów, które mają opcję pobrania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
morphic Posted January 11, 2023 Share Posted January 11, 2023 U mnie również pojawił się temat wyświetlenia listy paczkomatów w przypadku przesyłki pobraniowej. Z tego co zdążyłem się dowiedzieć w InPost, to wszystkie ich paczkomaty obsługują taką metodę. Problem jest jedynie taki, że niektóre umożliwiają płatność kartą w samym paczkomacie. W pozostałych przypadkach klient otrzymuje od InPost wiadomość z linkiem do płatności. Stąd też pytanie, w jaki sposób można dodać dokładnie taki sam sposób wyświetlania paczkomatów jak w przypadku zwykłej przesyłki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted January 11, 2023 Author Share Posted January 11, 2023 A czy konieczny jest osobny przewoźnik? Jak rozumiem to są inne ceny niż normalnej wysyłki do paczkomatu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
morphic Posted January 11, 2023 Share Posted January 11, 2023 5 minutes ago, Daresh said: A czy konieczny jest osobny przewoźnik? Jak rozumiem to są inne ceny niż normalnej wysyłki do paczkomatu? Tak, dokładnie. Ceny pobraniówki są inne niż w przypadku zwykłej przesyłki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted January 11, 2023 Author Share Posted January 11, 2023 W momencie jak był robiony moduł to stan był taki, że ta lista paczkomatów pobraniowych była różna od zwykłych i niedostępna w API Inpostu. Żeby więc to dodać to trzeba by aby moduł utworzył jeszcze jednego kuriera, czym w najbliższym czasie nie dam rady się zająć. Obejściem problemu może być użycie kuriera "Paczkomat w weekend" o ile nie jest używany, tylko zmienienie mu nazwy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
morphic Posted January 11, 2023 Share Posted January 11, 2023 2 hours ago, Daresh said: W momencie jak był robiony moduł to stan był taki, że ta lista paczkomatów pobraniowych była różna od zwykłych i niedostępna w API Inpostu. Żeby więc to dodać to trzeba by aby moduł utworzył jeszcze jednego kuriera, czym w najbliższym czasie nie dam rady się zająć. Obejściem problemu może być użycie kuriera "Paczkomat w weekend" o ile nie jest używany, tylko zmienienie mu nazwy. O widzisz, można i w ten sposób. Rozwiązanie do czasu, kiedy nie zaczną używać Paczkomatów w weekend W każdym razie dzięki za naprowadzenie i za sam moduł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr3qx Posted January 12, 2023 Share Posted January 12, 2023 Witam, czy jest ktoś w stanie opisać różnice między tym darmowym modułem a oficjalnym modułem InPostu https://inpost.pl/aktualnosci-proste-polaczenie-sklepu-z-uslugami-inpost-dla-klientow-prestashop ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dabeattg Posted January 19, 2023 Share Posted January 19, 2023 @Daresh Czy planujesz przystosowanie tytułowego modułu, aby działał z PS8? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted January 19, 2023 Author Share Posted January 19, 2023 A to nie działa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dabeattg Posted January 19, 2023 Share Posted January 19, 2023 1 godzinę temu, Daresh napisał: A to nie działa? Heh. Działa. Czasem szybciej piszę niż myślę. 🤨 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomskór Posted February 2, 2023 Share Posted February 2, 2023 Witam, Zainstalowałem i przy wyskakującej mapie otrzymałem taki błąd. Proszę o pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skononowicz Posted February 21, 2023 Share Posted February 21, 2023 Witam, łącza w pierwszym poście nie działają, gdzie mógłbym pobrać aktualną wersję modułu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted February 21, 2023 Author Share Posted February 21, 2023 U mnie działają Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted February 21, 2023 Share Posted February 21, 2023 Z tego co kojarzę to chyba trzeba mieć przynajmniej 3 posty na forum żeby móc pobierać załączniki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
presciak Posted February 21, 2023 Share Posted February 21, 2023 trzeba być zalogowanym Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slawiszo Posted March 17, 2023 Share Posted March 17, 2023 Dnia 12.01.2023 o 10:41 AM, Piotr3qx napisał: Witam, czy jest ktoś w stanie opisać różnice między tym darmowym modułem a oficjalnym modułem InPostu https://inpost.pl/aktualnosci-proste-polaczenie-sklepu-z-uslugami-inpost-dla-klientow-prestashop ? Służę uprzejmie: Główna różnica jest taka, że w tym świetnym, darmowym module od @Daresh dajesz klientom możliwość wyboru paczkomatu przy składaniu zamówienia. Jest tot, lekki moduł, który działa świetnie i nie wymaga jakieś specjalnej konfiguracji, czy tworzenia dodatkowych kont. Moduł od Inpostu też daje możliwość wyboru paczkomatu klientom, a dodatkowo jeszcze pozwala nadawać paczki InPostem, ale tutaj już trzeba m.in. założyć konto na Inpost, wygenerować odpowiednie API itp.. W skrócie - jest bardziej rozbudowany, ale tez wymaga trochę więcej konfiguracji. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
krawcu86 Posted March 18, 2023 Share Posted March 18, 2023 Witam, Czy ten moduł działa na PS 8.0.1 zainstalowałem go i nie pojawia się opcja wyboru paczkomatu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
presciak Posted March 18, 2023 Share Posted March 18, 2023 To spróbuj w 8.0.2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
krawcu86 Posted March 18, 2023 Share Posted March 18, 2023 To nie jest odpowiedź ani pomoc na zadane pytanie Link to comment Share on other sites More sharing options...
presciak Posted March 18, 2023 Share Posted March 18, 2023 Poniekąd jest gdyż nowa wersja naprawia masę błędów z poprzedniej wersji które w specyficznych warunkach mogą prowadzić do problemów jak np u Ciebie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krawcu86 Posted March 18, 2023 Share Posted March 18, 2023 Ok rozumiem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted September 7, 2023 Author Share Posted September 7, 2023 Drodzy użytkownicy modułu! Doszły mnie słuchy, że już każdy paczkomat InPostu jest pobraniowy. Można by więc w module dodać opcję tworzenia jeszcze jednego kuriera "Paczkomaty 24/7 za pobraniem". Pytanie tylko czy faktycznie tak jest i robimy tą zmianę? Podobno płaci się jakoś na podstawie przesłanego przez InPost linku na SMS lub aplikację, co może trochę czyni to pobranie niby-pobraniem, skoro trzeba zrobić przelew, no ale tak to InPost rozwiązał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
presciak Posted September 7, 2023 Share Posted September 7, 2023 Jest dokładnie tak jak piszesz. Jak dla mnie to pobranie robione przez kartę płatniczą lub szybki przelew to trochę porażka. Sam się kiedyś naciołem 😆 Nie wiem czy wszystkie paczkomaty są za pobraniem, na pewno nie były. Po za tym przy paczkomatach pobraniowych była prowizja ruchoma 3-5% co było ciężkie do ogarnięcia. To był główny powód dla którego nie korzystam z "pobrań". Link to comment Share on other sites More sharing options...
spooky79 Posted September 19, 2023 Share Posted September 19, 2023 super robota , wielkie dzieki , przetestowane na presta 8.1 , działa bez zarzutu 🍻 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted September 20, 2023 Author Share Posted September 20, 2023 Wrzuciłem właśnie do pierwszego posta nową wersję modułu, która tworzy dodatkowego przewoźnika "Paczkomaty 24/7 Pobranie". Przewoźnik ten niczym się nie różni od pozostałych poza nazwą. Zrobione jest to przy założeniu, że każdy paczkomat może służyć jako pobraniowy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PeterCarter Posted September 30, 2023 Share Posted September 30, 2023 (edited) Cześć, Mam taki problem że zamówienie potrafi pojawić się bez wybranego paczkomatu i dzieje się tak w momencie kiedy klient zrobi 2 zamówienia w jednym jest a w drugim nie ma. Większym problemem jest Baselinker, który nie pobiera tych zamówień. Zgłosiłem do BL i dostałem taką odpowiedź: Wystąpił błąd podczas pobierania zamówień: [PHP Notice +8] Undefined offset: 1 modules/gmparcellocker/ gmparcellocker.php: line 235) Dodałem ręczenie w bazie id koszyka i adres paczkomatu wtedy BL pobrał zamówienie. Edited September 30, 2023 by PeterCarter (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts