Bumberman Posted January 2, 2020 Share Posted January 2, 2020 Cześć, chciałem prosić o informację odnośnie możliwości zarządzania stanami magazynowymi produktów sypkich sprzedawanych w różnych gramaturach. Nie oczekuję gotowych rozwiązań, ale tylko wskazówek. Chciałbym aby było tak: Mam produkt np.: Cukier i łączny stan magazynowy to 2kg. Dla cukru mam ustawione warianty odpowiadające opakowaniom 100g, 300g, 500g i 1kg. Czy Presta daje możliwość, aby zakupione 100g produktu odejmowało się od łącznego stanu produktu tj. 2kg i w efekcie na stanie wtedy będzie 1,9 kg. Głowie się nad tym już drugi tydzień, google milczy w tym temacie, a w dokumentacji na temat wariantów i stanów magazynowych nie ma za dużo. Będę niezmiernie wdzięczny za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
selljus.pl Posted January 2, 2020 Share Posted January 2, 2020 Nie Link to comment Share on other sites More sharing options...
pycode.biz Posted January 3, 2020 Share Posted January 3, 2020 On 1/2/2020 at 11:12 AM, Bumberman said: Cześć, chciałem prosić o informację odnośnie możliwości zarządzania stanami magazynowymi produktów sypkich sprzedawanych w różnych gramaturach. Nie oczekuję gotowych rozwiązań, ale tylko wskazówek. Chciałbym aby było tak: Mam produkt np.: Cukier i łączny stan magazynowy to 2kg. Dla cukru mam ustawione warianty odpowiadające opakowaniom 100g, 300g, 500g i 1kg. Czy Presta daje możliwość, aby zakupione 100g produktu odejmowało się od łącznego stanu produktu tj. 2kg i w efekcie na stanie wtedy będzie 1,9 kg. Głowie się nad tym już drugi tydzień, google milczy w tym temacie, a w dokumentacji na temat wariantów i stanów magazynowych nie ma za dużo. Będę niezmiernie wdzięczny za pomoc. Nie jestem pewien czy to zadziała, ale mozesz spróbować zrobić tak : 1) Stan magazynowy ustawiasz w gramach np 2000g 2) produkt 100 gramowy robi -100g na magazynie 3) produkt 500g to tak naprawdę paczka 5x100 gram i w ten sposób presta usunie 0.6kg z magazynu Trzeba było by ogarnąc jak to będzie dla klientów wyglądało od strony sklepu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bumberman Posted January 11, 2020 Author Share Posted January 11, 2020 On 1/3/2020 at 12:33 PM, pycode.biz said: Nie jestem pewien czy to zadziała, ale możesz spróbować zrobić tak : 1) Stan magazynowy ustawiasz w gramach np 2000g 2) produkt 100 gramowy robi -100g na magazynie 3) produkt 500g to tak naprawdę paczka 5x100 gram i w ten sposób presta usunie 0.6kg z magazynu Trzeba było by ogarnąć jak to będzie dla klientów wyglądało od strony sklepu Próbowałem tego rozwiązania i nie zadziałało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pycode.biz Posted January 12, 2020 Share Posted January 12, 2020 A czy wagi wszędzie były ustawione ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bumberman Posted January 14, 2020 Author Share Posted January 14, 2020 On 1/12/2020 at 8:39 PM, pycode.biz said: A czy wagi wszędzie były ustawione ? Powiem jak ustawiam produkt. Najpierw robię dla niego Atrybuty, np.: Waga opakowania (100 i 250g) i postać (Sypka i granulowana). Gdy dodaję produkt, wybieram generowanie kombinacji. Tam generuje mi odpowiednią liczbę kombinacji waga-postać. Nie mam miejsca na dodanie wagi dla poszczególnych kombinacji. Mogę dodać ilość w sztukach, ale stan jest odpowiedni dla każdej kombinacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts