Namee Posted December 25, 2019 Share Posted December 25, 2019 Zainstalowałem openlitespeed na vps z debianem9..Mam problem z miejscem instalacji plików presty. Otóż instalując virtualne hosty wg instrukcji ( czyli według internetu) ,przeglądarka internetowa widzi pliki tylko wtedy gdy umieszczę je w / usr / local / lsws / domena /. ( lsws jest katalogiem powiązanym z openlitespeed.). Jak mam skonfigurować vhosty (bo chyba to jest problemem) abym mógł umieścić pliki w normalnym miejscu czyli /var/www ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Namee Posted December 29, 2019 Author Share Posted December 29, 2019 puk,puk Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Namee Posted January 7, 2020 Author Share Posted January 7, 2020 kto tam? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Przemysław Suszek Posted January 8, 2020 Share Posted January 8, 2020 Nie pamiętam abym widział na tym forum odpowiedzi dot. zagadnień serwerowych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 pycode.biz Posted January 8, 2020 Share Posted January 8, 2020 Wybrałeś dość rzadko używany serwer przy preście. Troszkę pracuję przy prestach ale nie widziałem produkcyjnej presty na openlitespeed. Najczęstsza konfiguracja presty to apache->php->mysl lub ngnix->apache->php->mysql. > Tutaj znalazłem takie coś po szybkości https://forum.openlitespeed.org/threads/documentroot-outside-of-usr-local-lsws.2564/ Ale zaznaczam że z ols nie mam prawie nic wspólnego Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Namee Posted January 8, 2020 Author Share Posted January 8, 2020 OK. Dzięki za odzew Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 pycode.biz Posted January 8, 2020 Share Posted January 8, 2020 26 minutes ago, Namee said: OK. Dzięki za odzew Duże masz doświadczenie z ols'em? i czemu nie wybrałeś apache lub nginx ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Namee Posted January 10, 2020 Author Share Posted January 10, 2020 Nie mam jeszcze żadnego doświadczenia z żadnym z tych serwerów. Doszedłem wiec do wniosku,że bedę uczył się najszybszego z tych wymienionych..W sieci są testy (co prawda nie używano w tych testach prestashop ale to chyba nieistotne) porównujące szybkość ich działania i ols jest znacznie szybszy. Poza tym robiłem sobie testy szybkości różnych hostingów i akurat na tych które miały Litespeed wyglądało to znacznie lepiej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Namee
Zainstalowałem openlitespeed na vps z debianem9..Mam problem z miejscem instalacji plików presty.
Otóż instalując virtualne hosty wg instrukcji ( czyli według internetu) ,przeglądarka internetowa widzi pliki tylko wtedy gdy umieszczę je w
/ usr / local / lsws / domena /. ( lsws jest katalogiem powiązanym z openlitespeed.).
Jak mam skonfigurować vhosty (bo chyba to jest problemem) abym mógł umieścić pliki w normalnym miejscu czyli /var/www ??
7 answers to this question
Recommended Posts