Namee Posted December 18, 2019 Share Posted December 18, 2019 Pytanie pewnie głupie ale nie znam odpowiedzi. Powoli uczę się obsługi Vps. Mam Debuan9 ,panel webmin .skonfigurowane dnsy. Ale nie wiem w jakim konkretnie katalogu zainstalować prestę. Google mówi,że w var/www ale u mnie nie działa. Jakieś sugestie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Barsavia Posted December 19, 2019 Share Posted December 19, 2019 (edited) W katalogu /home/twoj_user/katagol_www - np.: /home/namee/namee.com lub /home/namee/public_html jeśli chcesz używać standardowego nazewnictwa. Do tego musisz takze skonfigurować odpowiednio virtualhost'a zeby wskazywal na konkretna domene z której bedziesz korzystał i skierować to do konkretnego uzytkownika u którego umieścisz pliki do strony www zeby się wyświetlały po wpisaniu Twojego adresu www w przeglądarkę. plik virtualhost'a np o nazwie, np. namee.conf z odpowiednią zawartością musisz umieścic w katalogu /etc/apache2/sites-enabled/ <- zakładając, że Twoim zainstalowanym serwerem www jest apache2. Edited December 19, 2019 by Barsavia (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Namee Posted December 19, 2019 Author Share Posted December 19, 2019 Dzięki za pomoc, ciutkę mi rozjaśniło. Nastawiłem się na openlitespeed zamiast apache. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Namee
Pytanie pewnie głupie ale nie znam odpowiedzi.
Powoli uczę się obsługi Vps. Mam Debuan9 ,panel webmin .skonfigurowane dnsy.
Ale nie wiem w jakim konkretnie katalogu zainstalować prestę.
Google mówi,że w var/www ale u mnie nie działa.
Jakieś sugestie?
2 answers to this question
Recommended Posts