TedTen Posted December 3, 2019 Share Posted December 3, 2019 Καλημέρα σε όλους στην κοινότητα. Ήθελα να ρωτήσω κατά πόσο είναι εύκολο/εφικτό να γίνει Upgrade από 1.6 σε 1.7 σε ένα υπάρχων prestashop και αν υπάρχει κάποιο πρόσθετο (εννοείτε και επί πληρωμή), που μπορεί να κάνει αυτοματοποιημένα και αξιόπιστα την αναβάθμιση. Ρωτάω διότι πρόκειται να ξεκινήσω τη συνεργασία με ένα νέο πελάτη που έχει ένα καλοστημένο prestashop σε 1.6 και επιθυμεί εκτός των άλλων εργασιών που θα μου αναθέσει και την αναβάθμιση σε 1.7. Οποιαδήποτε βοήθεια σας θα ήταν πολύτιμη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kefa Posted December 8, 2019 Share Posted December 8, 2019 On 12/3/2019 at 11:21 AM, TedTen said: Καλημέρα σε όλους στην κοινότητα. Ήθελα να ρωτήσω κατά πόσο είναι εύκολο/εφικτό να γίνει Upgrade από 1.6 σε 1.7 σε ένα υπάρχων prestashop και αν υπάρχει κάποιο πρόσθετο (εννοείτε και επί πληρωμή), που μπορεί να κάνει αυτοματοποιημένα και αξιόπιστα την αναβάθμιση. Ρωτάω διότι πρόκειται να ξεκινήσω τη συνεργασία με ένα νέο πελάτη που έχει ένα καλοστημένο prestashop σε 1.6 και επιθυμεί εκτός των άλλων εργασιών που θα μου αναθέσει και την αναβάθμιση σε 1.7. Οποιαδήποτε βοήθεια σας θα ήταν πολύτιμη. Εγώ γνωρίζω 2 τρόπους που μπορεί να γίνει... 1) Στήνεις το νέο site και κάνεις export/import (χρειάζεσαι module) όλα τα προιόντα με csv (θα το πρότεινα αν ο πελάτης δεν θέλει να κρατήσει τα data-πελάτες-παραγγελίες-email κτλ) 2) Με module όπου του δίνεις πρόσβαση στο ένα site και στο άλλο και με τα ανάλογα settings (τι θέλεις να μεταφέρεις, status πληρωμών κτλ) και σου κάνει την μεταφορά (πελάτες, παραγγελίες, email, κωδικούς πελατών login κτλ).... Ίσως να σκάσουν "παρενέργειες" κατά την μεταφορά (σε εμένα πχ σε κάποιες κατηγορίες χάθηκαν κάποια "χαρακτηριστικά" που χρησιμοποιούσα, αλλά εγώ είχα πάει από 1.5 σε 1.7... από 1.6 σε 1.6 ίσως να είναι πιο smooth ή όλη φάση).. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TedTen Posted December 11, 2019 Author Share Posted December 11, 2019 Μάλιστα ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Από ότι κατάλαβα στήνεις νέο site σε κάθε περίπτωση, άρα δεν μπορεί το υπάρχων να αναβαθμιστεί αυτόματα. Βέβαια σε αυτή την περίπτωση όλα γίνονται από τη βάση με προσαρμογές πινάκων που πιθανόν να διαφέρει η μία έκδοση από την άλλη, γιατί να χρησιμοποιήσεις κάποιο πρόσθετο με αμφισβητούμενο αποτέλεσμα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kefa Posted December 11, 2019 Share Posted December 11, 2019 1 hour ago, TedTen said: Μάλιστα ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Από ότι κατάλαβα στήνεις νέο site σε κάθε περίπτωση, άρα δεν μπορεί το υπάρχων να αναβαθμιστεί αυτόματα. Βέβαια σε αυτή την περίπτωση όλα γίνονται από τη βάση με προσαρμογές πινάκων που πιθανόν να διαφέρει η μία έκδοση από την άλλη, γιατί να χρησιμοποιήσεις κάποιο πρόσθετο με αμφισβητούμενο αποτέλεσμα; Νομίζω γίνεται και απευθείας upgrade-χωρίς να στήσεις νέο site (δεν το έχω κάνει, οπότε ας βοηθήσει άλλος σε αυτό), απλά δεν ξέρω τι προβλήματα συμβατότητας θα αντιμετωπίσεις με module και γενικώς μηχανισμούς που έχεις πάνω στο ήδη υπάρχων site.... Υ.Γ. Εμένα που δεν έχω καλή εμπειρία με την βάση με βόλεψε το module, αλλά εσύ μπορείς να το κάνεις και έτσι που λες.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Site-View Posted December 20, 2019 Share Posted December 20, 2019 Μπορεί να γίνει και με το δωρεάν upgrade module που έχει το presta. Αλλα ολα τα πληρωμένα module Που θα έχει ο πελάτης ,θα πρέπει να είναι συμβατά με το 1.7 καθώς και το template. Custom κώδικας,θα χαθεί και οτι αλλες παρεμβασεις εχει κάνει. Να παίξει 100% δεν υπάρχει καμία περίπτωση, σιγουρα κατι θα σκασει,αλλα οχι σε απελπιστικό βαθμό που να μην στρώνει. Πριν κανεις οτιδηποτε ,παρε ολοκληρο backup και δοκιμάσετε κάπου τοπικά σε εσένα, να δεις τι σκαει ,πριν το κάνεις στο κανονικό του πελάτη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts