Jump to content
  • 0

błąd 500 przy próbie wyświetlenia zamówień w panelu administracyjnym

ciemnablondynka

Question

Wywala mi błąd 500 przy próbie wyświetlenia zamówień w panelu administracyjnym oraz z pozycji klienta nie mogę nic dodać do koszyka, pokazuje mi że koszyk jest pusty i tak za każdym razem gdy coś dodaję do sklepu. Ratunku, próbuję cofnąć wszystko co pozmieniałam i niestety nic nie pomaga  :(

4 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Zrobiłam to już wczoraj, ale że ja blondynka, to nie wiem co dokładnie wkleić, którą część raportu. Poza tym pogrzebałam trochę w ustawieniach i pozmieniałam walutę. Z tego co wyczytałam z raportu, to sklep miał zaszytą na stałe walutę DZD i w jednym zamówieniu była taka waluta choć nie wiem skąd, przywróciłam tę walutę do sklepu, wyświetliłam zamówienia, ręcznie poprawiłam tą walutę na zł i potem wykasowałam DZD z walut. Teraz działa czyli wyświetla mi zamówienia, jednak problem z koszykiem pozostał. Czyli dodaję coś do koszyka, zostaję przekierowana do koszyka automatycznie. W koszyku jest pusto, wysyłka za darmo i nic się nie da zrobić dalej. Jak teraz wyświetlić błędy?

• 0

Jeżeli chodzi o koszyk to nie powinno być przejście na stronę tylko takie okienko z informacją o dodaniu do koszyka. Trudno tak w ciemno zgadywać, ale przyczyną mogą być zmienione klasy na przycisku lub błąd javascript - trzeba w konsoli w narzędziach deweloperskich sprawdzić czy nie ma czerwonych błędów.
Można też spróbować porównać pliki z orginalnymi.
Tutaj jest formularz do dodawania -> https://github.com/PrestaShop/PrestaShop/blob/1.7.6.x/themes/classic/templates/catalog/product.tpl

Tutaj wybór ilości i sam przycisk https://github.com/PrestaShop/PrestaShop/blob/1.7.6.x/themes/classic/templates/catalog/_partials/product-add-to-cart.tpl

P.S Proszę pisać jaka wersja.

• 0

dziękuję za zainteresowanie i próbę pomocy :). Widzę, że to forum raczej kiepsko funkcjonuje i ciężko otrzymać jakieś wskazówki. Otóż, ku potomności mogę napisać, że w najnowszej Preście 1.7.6.1 - a może też we wcześniejszych tak samo - koszyk nie działa (czyli po próbie dodania czegoś do niego wyskakuje strona, nie okienko, z podsumowaniem i informacją że w koszyku jest 0 produktów za 0 zł i darmowa wysyłka), gdy w stopce sklepu nazwa tego sklepu jest bez polskich znaków. Ja miałam instalator gotowy od iq.pl więc tam po wpisaniu nazwy sklepu z polskimi znakami występuje błąd w nazwie w stopce już w sklepie. Nazwa w stopce zostaje zmieniona na taką z krzaczkami, co powoduje, że koszyk nie działa - nie wiem dlaczego ma to związek, ale co tam. Po poprawieniu ponownie nazwy sklepu w Preferencje-Kontakt- zakładka Sklepy wszystko wraca do normy.