pat251 Posted November 27, 2019 Share Posted November 27, 2019 Zdravím, je možné nějakým způsobem nahrát jednu přílohu k X produktům najednou? Ideálně přes CSV. Mám cca 400 položek, přičemž pro každých 20 produktů je vždy stejný soubor. Nejjednodušší metoda je asi nahrát soubory na FTP a pak přes Excel roztahat odkazy... V šabloně na import existuje sloupec "URL souboru". Nedaří se mi ale přijít na to, jak ho použít. Soubor se k produktu nikdy nepřipojí (prolinkování napřímo nebo přes administrace - soubory). A v ukázkové šabloně není vyplněno. Díky za radu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tuk66 Posted November 27, 2019 Share Posted November 27, 2019 Není jisté jestli uvedení stejného URL v importu se zpracuje tak, že se naimportuje jen 20 příloh a ty se naváží na 400 produktů. Jisté je, že se to dá udělat ručně. Pokud už budu mít 20 příloh, tak budou uvedené v tabullách ps_attachment*. V tabulce ps_product_attachment pak lze navázat jen těch 20 příloh na všechny produkty pomocí SQL dotazů. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pat251 Posted November 28, 2019 Author Share Posted November 28, 2019 18 hours ago, tuk66 said: Není jisté jestli uvedení stejného URL v importu se zpracuje tak, že se naimportuje jen 20 příloh a ty se naváží na 400 produktů. Jisté je, že se to dá udělat ručně. Pokud už budu mít 20 příloh, tak budou uvedené v tabullách ps_attachment*. V tabulce ps_product_attachment pak lze navázat jen těch 20 příloh na všechny produkty pomocí SQL dotazů. To jsem již také zkoušel. Jenže provazbená příloha s produktem se zobrazí pouze v administraci. V uživatelském prostředí eshopu nikoliv. .....Pokud ale daný produkt neotevřu a nepřeuložím - žádné úpravy. Jen otevřít a uložit. Pak se vše propíše a funguje jak má. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tuk66 Posted November 29, 2019 Share Posted November 29, 2019 To ovšem znamená, že původní záznamy v databázi nebyly správně a uložení produktu je opravilo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts