KamilPL Posted November 15, 2019 Share Posted November 15, 2019 Presta wygenerowała w Google Search tools podstronę www.mojadomena.pl/2-strona-glowna . Skąd to się wzięło i jak się pozbyć tej błędnej strony? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamilPL Posted November 26, 2019 Author Share Posted November 26, 2019 Na https://nexis.pl/bledy-google-search-console-prestashop jest poradnik : " Należy określić „name” lub „item.name” Problem dotyczy nawigacji Breadcrumbs. W pliku breadcrumbs.tpl odnajdujemy link <a>. Wewnątrz tego linku znajduje się nazwa elementu nawigacji. Element ten powinien być oznaczony atrybutem itemprop=”name”. Poniżej gotowy kod: <a itemprop="item" href="{$path.url}"><span itemprop="name">{$path.title}</span></a> Brakujące pole „item” Podobnie jak wyżej, błąd jest związany z Breadcrumbs. W pliku breadrcumbs.tpl, w wierszu z linkiem <a>, należy dodać atrybut itemprop=”item”. Poniżej całość: <a itemprop="item" href="{$path.url}"><span itemprop="name">{$path.title}</span></a> Część z Was zapyta, czy to nie jest przypadkiem ten sam kod, co punkt wyżej. Owszem, jest to identyczny kod. Powieliłem go jednak, bowiem w przypadku jego zaniedbania powstają oba wyżej wymienione błędy. A w skrócie mówiąc: wstaw jeden z powyższych dwóch kodów, a rozwiążesz oba problemy związane z menu nawigacyjnym." W moim pliku breadrcumbs.tpl w szablonie sprawdziłem mam takie ustawienia, ale Google w panelu pokazuje że jest błąd Należy określić „name” lub „item.name” Stan: Błąd Może ktoś sprawdzić gdzie leży błąd na stronie gillmarine.com.pl/2-strona-glowna Link to comment Share on other sites More sharing options...
pycode.biz Posted November 26, 2019 Share Posted November 26, 2019 5 hours ago, KamilPL said: Może ktoś sprawdzić gdzie leży błąd na stronie gillmarine.com.pl/2-strona-glowna Opisz więcej o błędzie bo jakoś nie wiem gdzie błędu szukać Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamilPL Posted November 28, 2019 Author Share Posted November 28, 2019 Przedostatnie zdanie "Google w panelu pokazuje że jest błąd Należy określić „name” lub „item.name” Stan: Błąd" Link to comment Share on other sites More sharing options...
pycode.biz Posted November 28, 2019 Share Posted November 28, 2019 W drzewku kategori masz kategorię główną - sprawdź czy nie brakuje tam jakichś wartości. U nas brakowało wartości po dodaniu wszystko wróciło do normy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts