Wojtek ;) Posted October 10, 2019 Share Posted October 10, 2019 Witam Szukam sposobu lub osoby (oczywiście odpłatnie) która wykona system przeliczający cenę produktu. Prestashop 1.7. Szablon niestandardowy. Przedmiotem sprzedaży są tafle szkła o określonej szerokości i długości, na aukcji podaję informację ile taka tafla kosztuje. Jednak ta cena jest dla moich klientów (firm) mało istotna. Oni chcą aby na aukcji i w koszyku pojawiła się wyraźna informacja ile kosztuje m2. Np. tafla ma 4m2 i kosztuje 100 zł – klient ma zobaczyć dodatkowo cenę 25 zł/m2. W sklepie będę miał zastosowane progi % - im więcej tafli klient kupi tym będzie taniej – musi widzieć jak spada cena za m2. Kolejna ważna sprawa. Chcę aby koszt dostawy był niewidoczny dla klienta. Chcę aby cena wysyłki została doliczona do ceny produktów i rozbita na m2. Przykładowo w jednej paczce wysyłam tylko 5 tafli szkła i kosztuje to 100 zł, czyli przy wysyłce 6 tafli będzie to 200 zł. I te 200 zł rozbijamy przez łączną ilość m2 tych 6 tafli. Przykład – klient kupuje 3 tafle każda po 4m2 czyli łącznie 12m2 – cenowo wychodzi to 300 zł. Jednak do tej kwoty doliczamy koszt wysyłki (paczka do 5 sztuk) 100 zł co daje razem 400 zł. Po podzieleniu przez 12m2 daje nam to cenę 33,33 zł/m2 Jeśli ktoś by kupił 5 tafli to wychodzi 600 zł / 20 = 30 zł/m2 Czy jest ktoś kto mi z tym pomorze ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts