Maria_M Posted March 30, 2011 Share Posted March 30, 2011 Cautechcem sa opytat ci je to OK ze sa zmeni ID (vid. priloha) ked napr. prepisem meno kuriera ?Nie je potom poroblem s Ship2Pay ak je naviazny na nejakeho kuriera s ID 2 a ked sa mu zmeni meno alebo popis tak ten kurier ma ID 3 ?Nemalo by ID pri zmene ostat stale rovnake ?MariaPS: robi to verzia 1.3 aj 1.4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pecosk Posted March 30, 2011 Share Posted March 30, 2011 Zmena ID dopravcu (zneplatnenie stareho a vytvorenie dalsieho s novym ID) pri editacii je zamer, predpokladam aby nebolo mozne pri existujucich objednavkach zmenit zakaznikom zvoleneho dopravcu (niekto zvoli osobny odber, v tabulke objednavky ma zadane ID dopravcu a ty mu to zmenis na kuriera). Nie je to moc stastne riesenie, chcelo by to v BO nejaky checkbox, kde by sa dalo zvolit, ci editaciou vytvorit novy zaznam dopravcu alebo len UPDATE, hlavne ked sa jedná len o doplnenie popisu.Ja som upravy popisov dopravcov (aj vacsinu lang tabuliek) riesil priamym zapisom do tabuliek (prefix_carrier*) v databaze. Moj tip na na editaciu tabuliek okrem phpMyAdmin je Adminer. Pre PS staci stiahnut Adminer pre MySQL (je to jeden php skript), nahrat ho na server do "tajneho" adresara a spustit v prehliadaci. Vypyta si konfiguracne udaje /server,databaza,meno,heslo/ a ide sa na vec ... vid obr.Pri priemernej znalosti MySQL a struktury PS tabuliek je to vacsia zabava ako preklikavat zalozky v BO.Zalohovanie DB pred upravami je doporucovane Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts